Kukoricázik a Tengeri

Megosztás, most...

kukoricázik a tengeriKukoricázik a Tengeri.
Kukoricázik a Tengeri árfolyamának alakulása napi szinten a CORN-Teucrium ETF alapba. Érdekesen alakul a tengeri árfolyama, mivel lassan itt a betakarítási idő. Ami igen keményen meg tudja mozgatni a Kukorica árfolyamát.
Azaz fontos tényez lesz anno a hektáronkénti terményátlag alakulása. Persze, természetesen a tengeri árfolyamára az időjáráson kívül erős hatást gyakorol az usa dollár megítélése is, illetve a kereslet-kínálat alakulása.
Na de ez a CORN ETF alap némileg kéziféken van, mivel igen nagy mennyiségű készpénzt tart, na persze nem is véletlenül. Azért némileg erőlködik felfele a kukorica árfolyam, amit nagyon jól szemléltet a napi grafikon. Jól láthatód, hogy jelenleg is kitörési állapotban van, ezért is adtam ezt a tréfás címet a bejegyzésnek, kukoricázik a tengeri.
Amennyiben sikerül feljebb emelkedni az árfolyamnak, akkor arra lehet számítanod, hogy a ferde piros ellenállás lehet az elsődleges célár, amit meg kell, hogy célozzon a tengeri árfolyama. Mivel azért ha jól bele gondolunk, olyan jó időjárás nem volt a tengerire, mivel a növekedési, hízási időszakban volt kevesebb a csapadék. Így lehet az feltételezni, hogy kevesebb lehet a terményátlag, ami áremelkedést hozhat Chicago-n kívül Magyar kukoricára is. Amennyiben több lesz a terményátlag a várttól, akkor lefele a ferde zöld támasz lehet érdekes. 

corn-kukorica etf 2015.10.01. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply