Európai Túlsúlyban

Megosztás, most...

Európai Túlsúlyban Európai Túlsúlyban.
Európai Túlsúlyban a VEA-Vanguard FTSE Fejlett Piacok USA nélküli ETF alapjának, ország és céges súlyozása.
Ez egy igen jelentő s ETF alap, mivel közel 1400 fejlett piaci cég átlagát méri.
Top 5 ország: Japán 23,7%, Anglia 19,2%, Svájc 8,9%, Francia 8,8% és Németország 8,2%-ban van jelen az ETF alapban, Régiós szinten pedig európai túlsúlyban az ETF alap, pontosabban: Európa 61% és Óceánia 38,3%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét.
Heti szinten jól látható, hogy a jövőhét kereskedésének alakulása, megerősítheti a további emelkedést, ellenben meghatározó lefordulást hozhat. Azért írom ezt, mert borzasztóan csapok a piac, idegesek és türelmetlenek a befektetők. Amit nagyon jól mutat, hogy igen mozgékony a napi kereskedés alakulása.
Pontosabban igen intenzíven tudnak emelkedni és csökkenni a piacok. Így 37 $-os ellenállás felett tovább emelkedhet az európai túlsúlyban lévő VEA ETF alap. Akkor kell igazán elgondolkoznod, mikor a 35 $-os meghatározó támasz alá csökkenne az árfolyam, mert ez további intenzív csökkenéseket is elindíthat. De egyenlőre  a heti grafikon, némi vételi oldal erősödést mutat. A Top 5 cég megítélése is intenzíven hathat az ETF alap emelkedésére. A top 5 cég a következő: Nestlé, Novartis, Roche, Shell és  a Toyota Motor. 

VEA.US 2015.10.04. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply