Japán Magasságok

Megosztás, most...

Japán magasságokJapán Magasságok.
Japán Magasságok, azaz némi megingás után töretlenül emelkedik a kitörés után az EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap. Annyit kell tudnod erről az ETF alapról, hogy jelenleg 313 Japán cég árfolyamának átlagát méri.
Miért is vannak Japán magasságok? Talán azért is mert valahogy mostanság Japán kimaradt ezekből a gazdasági félelmektől riogatott területekből. Értem itt Kínát, a görög helyzetet valamint az oroszok körüli feszültséget. A Top 5 cég között vannak igen magyar fülnek is ismert és jól csengő cégek: Toyota Motor, Mitsubishi UFJ, Softbank, Honda Motor és a Sumitomo. Számomra a Toyota, Honda és a Softbank ismertebb.
-Számodra melyik cég áll közelebb?
-…vagy már lehetségesen volt már Toyota vagy Honda autód vagy éppen motorod?
Így talán nem is igazán nehéz kitalálni, hogy szektorálisan a tartós fogyasztási és a pénzügyi cégek dominálnak az ETF alapban, közel 42%-ban. Egyenlőre ha nem érkezik még el a piacokra a nagy kálvária, akkor ki lehet jelenteni, hogy a heti Japán magasságok újra a legutóbbi csúcsok felé tarthatnak. Igazán itt fog eldőlni, hogy dupla csúcs, vagy egy kisebb felszúrás alakul ki. Csak azért írom ezt, mert a sáv klasszikus kitörési célára még egy kicsivel feljebb van mint a legutóbbi Japán magasságok. Így ezen dupla ellenállásnál kell majd jobban figyelni, hogy hogyan is fognak viselkedni a Japán cégek árfolyamai. 

EWJ.US 2015.08.16. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply