Egyre Mélyebben az Olajosok

Megosztás, most...

egyre mélyebben az olajosokEgyre Mélyebben az Olajosok.
Egyre Mélyebben az Olajosok árfolyamának alakulása. Igazán nem is csoda, ilyen nyomott és veszteséges olajkitermelés mit is vonhat maga után. Mivel cirka , az szakértők szerint 60 $/hordó alatt már veszteséges a kitermelés, igaz most itt az olajos kiszolgálókról van és lesz szó, de fontos szereplői a kitermelés folyamatának.
Ez az OIH-Market Vectors Olajos Szolgáltatói ETF alapban 26 kiszolgáló céget találhatsz. Úgy, hogy a Top 5 közel 55 %-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét, és erősen benne vannak, hogy egyre mélyebben az olajosok árfolyama.
A Top 5 cég a következő: Schlumberger, Halliburton, Baker Hughes, Cameron és a National Oilwell. Úgy van ismerős cégnév?
A napi grafikon igencsak csúnyán néz ki, de a 40 $ környéki rés az igen is biztató lehet a jövőre nézve. Csupán azért érdemes megvárni a FED kamatdöntését, hogy egy erősebb dollár mellett hogyan fog viselkedni az olajos ETF alap. Egyre jobban azt érzem, hogy egyre túladottnak tűnik ez a szektor. Előbb utóbb valaminek történnie kell, mert azért a karterek ezt nem fogják sokáig jó szemmel nézni, hogy ilyen nyomott az olaj árfolyama és ahogy fent említettem, hogy 60 $ alatt veszteséges a kitermelés.
Itt az lehet a legnagyobb lényeg, hogy a kicsiket felmorzsolja ez a nyomott árfolyam, vagy beolvadnak a nagyobb cégekbe és így kevesebb cég lesz az olajos piacon. Így könnyebbé válik a kitermelés szabályozása is, ami emelni tudja az olaj árfolyamát. Egy nagyon csúnya dolog, sajnos elég sok helyen folyik a háború vagy kibontakozóban van és óda igen is kell a olaj, az üzemanyagok miatt. 

OIH.US 2015.08.18. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply