Gyengélkedő Pénzügyi Rulett

Megosztás, most...

Gyengélkedő Pénzügyi RulettGyengélkedő Pénzügyi Rulett.
Gyengélkedő Pénzügyi Rulett jelmezi mostanság az  egész EU zónát. Sorra szisszennek fel a bankok, mert már nincs hová tupírozni a számokat. Emlékezz csak vissza pár évvel ezelőtt, amikor a görögök reccsentek, hány európai bank szisszent fel, de leginkább a Deutsche Bank. -Számomra ez igen fura?
Erre meg még rástartolt a Volkswagen káros-anyag botránya. Kell ennél több?
-Hát persze, itt van a igen kérdőjeles migrációs jelenlét és kezelése. Ez csupán a jéghegy csúcsa lehet, amit mi hétköznapi emberek hallhatunk vagy kérkedve és elgondolkodva tapasztalhatunk, hogy mik vannak az EU területén.
Ezen dolgokból kiindulva, egyáltalán nem is meglepő, hogy egy igen masszív csökkenő csatornában kereskednek a FEZ-SPDR EuroStoxx 50 cégeivel. Heti grafikonon remekül láthatód, hogy hogyan is alakul ez a csökkenő csatorna. Szépen meséli, hogy mostanság azért erős vételek jellemzik a piacokat. Döntő lehet a FEZ esetében, hogy a gyengélkedő pénzügyi rulett, mennyire lesz képes 33 dolláros ellenállás fölé kapaszkodnia. Mert ez a cirka 3 dolláros sáv igen meghatározó lehet a jövőre nézve. Arra kell figyelni, hogy ezen vízszintes illetve ferde ellenállások és támaszok közelében, hogyan fog viselkedni az árfolyam. Mert ha sikerül a további emelkedés, akkor a célár a legfelső ferde ellenállás vonalának szintjei lehetnek.
Vissza a pénzügyi helyzethez, attól függetlenül, hogy a FEZ ETF alapban 24%-ban pénzügyi cégek dominálnak, a Top 10 cég között egyedül csak az Allianz található. Amúgy a Top 5 cég a következő: Total, Sanofi, AbInBev, Bayer és az SAP. Azért még érdemes megemlíteni, hogy Franciaország 38%-ban, Németország 31%-ban és Spanyolország 11%-ban van jelen az ETF alapban. Amennyiben ezen hatások érvényesülnek, ezek érezhetőek lesznek az Európával kapcsolatos befektetési jegyekhez kötött biztosítási eszközalapok teljesítményére is. 

FEZ.US 2016.02.18. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply