Globális Részvénypiaci Emelkedés

Megosztás, most...

Globális Részvénypiaci Emelkedés tetejéhez közelednek a piacok.
A heti ACWI-iShares MSCI Globális részvényindex ETF alap szépen mutatja a majdnem tető elértét. De az érdekes információt itt olvashatód:  a megkérdezett alapkezelők egyharmada szerint tavaly már láttuk a mostani ciklikus csúcsát az S&P500 indexeknek.
A vonzerő vesztését egyébként az is alátámasztja, hogy 2009 januárja óta nem látott népszerűségnek örvend a készpénz tartása az alapkezelők körében, nagyjából 45%-uk súlyozza felül ezt az opciót. Mindenesetre ez azt jelenti, hogy a jó évkezdet ellenére még mindig sok muníció maradt a partvonalon, ami a makroadatok esetleges javulása esetén komolyabb vételeket generálhatna. Erre azonban egyelőre még várni kell, ahogy az OECD friss előremutató indikátorai is mutatták nemrég.
Érdekesség, hogy a legzsúfoltabb trade címet ezúttal a feltörekvő piaci long nyerte, elsőként a felmérés történetében. Az olcsó értékeltségek úgy tűnik meghozták a vételi kedvet ezekre a piacokra, kérdés, hogy ehhez egy kedvezőbb fundamentális kép is párosul-e majd. forrás-erste
A heti ACWI ETF alap grafikonját kiegészítettük a DAX és a FTSE 100 valamint a SPY-S&P 500 ETF alappal. Ami azt mutatja, hogy leginkább az amerikai emelkedések húzzák a globális piaci indexet, majd alulteljesítőként érkezik a német, majd az angol piac vezető indexei. A piros ellenállások azt mutatják, hogy némi tetőhöz érkezett az árfolyam, ami némi korrekcióhoz segítheti hozzá a piacokat.
De a feljebb említett hírek arra adnak biztatást, hogy egyenlőre az alapkezelők kvázi nincsenek teljesen a piacokon. Ami annyit jelent, hogy némi korrekció után további vételek alakulhatnak ki a részvénypiacokon.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply