Globális Céges Adózási USA Javaslatok Előtt

Megosztás, most...

Globális Céges Adózási USA Javaslatok Előtt, mely igen érdekes lehet.
A heti ACWI-MSCI Globális Világpiaci ETF alap egyenlőre csúcson van. De, itt a hír: az amerikai versenyképesség megőrzésének céljából rendkívül fontos, hogy a Biden által tervezett adóemelések ne csak az amerikai vállalatokat érintsék. Ennek megfelelően Janet Yellen nemzetközi adóreformot szorgalmaz, ami legkönnyebben úgy érhető el, ha sikerül megállapodni a technológiai vállalatok nemzetközi adózásáról, ami miatt Európa már régóta neheztel az USA-ra.
Ennek megfelelően az amerikai kormány egy olyan javaslatot küldött az OECD adóreform tárgyalásában részt vevő 139 ország részére, ami a vállalatok adóját az adott országból származó bevételhez kötné. Jelenleg a vállalatok eredménye határozza meg azt, hogy hol mennyi adót fizet egy társaság. Ha az eredmény helyett a bevétel számítana, úgy a technológiai vállalatok nehezebben tudnák a profitot adóparadicsomokba átallokálni. forrás-erste
A heti ACWI ETF alap, egyenlőre csúcson van. De a feljebb említett javaslatok elfogadásával kapcsolatos előre lépések írhatják a piaci egyensúlyokat. Leginkább a technológiai cégek lehetnek a fókuszban! Egyenlőre úgy fest a heti grafikon, hogy kezd beszűkülni az emelkedési csatorna, mely korrekciót jelez előre. 90 $ környékén lehet majd a vízválasztó a jövőre nézve, ha ténylegesen lefordul a piac.
Mivel egyenlőre hurrá hangulat uralkodik, azaz érik a korrekció!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply