Európai Félelem

Megosztás, most...

Európai félelem Európai Félelem.
Európai Félelem mutatkozik a részvénypiacokon. Európában és Ázsiában totális piros uralkodik a piacokon, míg az USA stagnálás jeleit mutatja, sőt némi vételek is kialakulnak a piacokon. Úgymond kicsit jobb a hangulat az USA piacokon.
Na de itt most az európai félelem legjobb bizonyítékával az IEV-iShares S&P Európa 350 ETF alappal karöltve láthatjuk, hogy mennyire piros a helyzet. Ez az ETF alap Európa 355 legnagyobb és legmeghatározóbb cégeit tartja az indexben, tehát van mondanivalója az európai félelem következményeinek. Hogy milyen cégek viszik itt a prímet, sokatmondó és ismert cégeket olvashatsz. A Top 5 a következő: Novartis, Nestle, Roche, HSBC és a BP. Talán annyi mentség lehet a rosszabb szereplés elkerülése mellett, hogy több mint 30%-ban angol cégek vannak az ETF alapban.
Ez látható is volt, hogy azért a FTSE 100 elég jól tartotta magát a CAC és a DAX-hoz képest.
Apropó, neked mennyire tűnt az fel, hogy azon országok, melyeknél a saját pénzük van a gazdaságukban, sokkal jobban állnak, mint az euróval fizető országok? Na talán ez is sokat mondó helyzetkép az európai félelem kibontakozásával kapcsolatban. Azt sem mondom kétszer és egyáltalán nem lennék meglepve, hogy ha Görögország lehetségesen egy kilépési lavinát is elindíthat az EU zónában.
Na oké ez majd, anno a jövő zenéje lehet. Itt most ebben az ETF alapban lassan túladott szituációval szembesülhetünk, ami némi vételeket indíthat el a piacokon, pozitív korrekció gyanánt. Tehát ha lesz is emelkedés az ETF alapban, olyan nagyobb emelkedési időszakkal mostanság azért nem nagyon kell számolnunk. A rések betöltésre kerülhetnek, amennyiben nem lesz negatívabb hírek a piacokon. Amennyiben valamelyik vízszintes ellenállás megakasztja az árfolyamot, akkor lehet arra számítanod, hogy újra lefordulhat az árfolyam és tovább folytatódhat az európai félelem. 

iev-ishares európa 350 etf 2015.07.06. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply