Erőfitogtatási Patthelyzeti Korrekció

Megosztás, most...

Erőfitogtatási Patthelyzeti Korrekció kezdődött el a jelentősebb tőzsdéken.
Ezt jól példázza az SPY-SPDR S&P 500 ETF alap (CUSIP: 78462F103) heti grafikonjának alkulása is. Trump folyamatosan keménykedik Kínával, mely automatikusan védekezni (visszavágni) kényszerül, és ez az amerikai gazdaságra is negatívan kezd hatni.
Mivel pénteken a Wall Street Journal már megszellőztette, hogy ismét megszakadhatnak a kereskedelmi tárgyalások az USA és Kína között. Ma pedig azt követően, hogy életbe lépett az amerikaiak által kivetett 10%-os addicionális importvám 200 milliárd dollárnyi kínai árura, Kína hivatalosan is megerősítette ezt. A közlemény szerint addig nem folytatják a tárgyalást az amerikaiakkal, amíg Trump további importvámok kivetésével fenyegetőzik.
Kína ezzel egy időben megtette a maga válaszlépését is, 5-10%-os vámot vetett ki 60 milliárd dollárnyi amerikai importra. Ezzel kisebb patthelyzet alakult ki a felek között, ami valószínűleg kezdetben eladói nyomáshoz fog vezetni a nemzetközi részvénypiacokon. forrás-erste
A heti SPY ETF alap új csúcsokról fordult le, és amennyiben a ferde zöld támaszokat letöri akkor további csökkenések indulhatnak el. Az sem kizárt, hogy a lejjebb otthagyott rés betöltésre is kerülhet, ez valahol jó is lehet, mivel némileg kitisztul a emelkedési piac.
Az is benne van, hogy egy nagyobb hozamrealizálási (eladói nyomás) alakul ki a piacokon. Összességében azt érzékeljük a piacokkal kapcsolatban, hogy egy korrekciós szakasz indulhat el, igaz az időpontja kiszámíthatatlan.
Ja igen egy erősebb korrekció minden esetben, egy nem várt pillanatban indul el.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply