Ellentmondásos Ipari Teljesítmény

Megosztás, most...

Ellentmondásos Ipari Teljesítmény bontakozik ki a havi  XLI-SPDR S&P USA Ipari ETF alap árfolyamában és a számokban. Na akkor most mi van?
Mivel, ismét 14 éves csúcsa (60,8 pont) közelébe emelkedett az ISM feldolgozóipari indexe júniusban az USA-ban, miután a mutató értéke 60,2 pont lett a várt 58,5 és az előző havi 58,7 pontot követően.
Ezzel együtt a Markit hasonló indexének értékét 54,6 pontról 55,4 pontra felfelé korrigálták. Az ISM mutatója főként a magas kiszállításhoz szükséges idők miatt ugrott meg, ez az alindex a második legmagasabb értékét mutatta 1979 óta.
Ez pedig arra enged következtetni, hogy a termelők nehezen tudnak lépést tartani a kereslettel. Az új megrendeléseket mérő alindex relatíve magas szinten, 63,5 ponton stagnált.forrás-erste aA havi XLI ETF alap árfolyamának alkulása, igencsak lefele kacsingat.
Ha jól megnézed a grafikont, akkor azt láthatód, hogy némi emelkedések után további sülyedésre lehet felkészülni. Ami döntő lehet az nem más mint a ferde zöld támasz, azaz a kitörési szint visszatesztelése van folyamatban. Természetesen ehhez párosul néha igen intenzív bejelentés, mely vagy valóságos, vagy csak kosza felindulás.
Ami nagyon nem tesz jót a befektetőknek, mely idő kérdése, hogy mikor fordulnak el intenzíven a részvénypiacoktól, és eveznek át a biztonsági befektetések felé. Leginkább az UUP-USA dollár irányába, mert a japán jenből is kezdenek kiábrándulni!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply