Davosban Döntenek

Megosztás, most...

Davosban Döntenek, vagy csak formálisan beszélnek a világgazdaság nagyjai. Az ACWI-iShares MSCI VilágIndex ETF alap heti grafikonja igen erőteljes. Na de: ma kezdődik a davosi világgazdasági fórum, ahol a világ vezető politikusai és vállalatvezetői vesznek részt. Az esemény érdekessége, hogy 18 év után vesz részt rajta amerikai elnök, ráadásul Trump protekcionista nézetei jelentősen eltérnek a konferencia szellemiségétől. A konferencián holnap többek között beszédet mond Macron és Merkel is, míg Trump majd csak a zárónapon, pénteken fog a színpadra lépni.forrás-erste
A Heti grafikon remekül mesél, mivel jól mutatja, hogy az SPY-amerikai és a EWJ-japán részvénypiac az egekben vannak. Majd kissé lemaradva a német piac, és az EWG-német piactól is leszakadva az EWU-Angol piac. Ez is remekül bizonyítja azt, hogy európán kívül szinte széttépték a részvényeket, mivel közel 20%-os túlvettséget mutatnak az európán kívüli indexek. Amennyiben kicsit lejjebb tekintesz a grafikonon, remekül láthatod, hogy milyen szinten vannak túlvett állapotban az európán kívüli cégek, indexek ami által felhúzott ACWI ETF alap is.
Természetesen ez szép és jó, mivel nyereséget termelnek, de azért némiképp érdemes kicsit visszatérni a realitás talajára, mivel a fák sem nőnek az égig. Mi 90%-ban számítunk egy esetleges korrekcióra az elkövetkező 1 hónapban, ami végzetes is lehet. Még úgy is, hogy fulladoznak a cégek  a készpénzben, és a nyereségben….mert ennek valahol le kell csapódnia, és ott és akkor amikor senki sem számít rá!



Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply