Csúcsok Viharában

Megosztás, most...

Csúcsok ViharábanCsúcsok Viharában “vergődik” az XLK-SPDR USA S&P Technológiai szektor ETF alap árfolyamának alakulása. Kezdésnek a mai kereskedésből érdemes kiindulni. Igen egyenlőre nagyon erősen úgy fest, hogy erősebb az eladó nyomás a piacokon.
Ami elindíthat egy erősebb hozamrealizálási időszakot is. Melyet igen érzékenyen érinthet a technológiai szektort is. Itt érdemes kiemelni az Apple kissé kegyvesztett szereplését is. Azért lehet fontos az Apple, mert 13%-ban befolyásolja az ETF alap teljesítményét. Továbbá a Microsoft sem az az izmos fajta mostanság és a Facebook is lefordulni látszik. Oké, az rendben, hogy rajtuk kívül még van 70 cég, de a Top 5 cég részvényeinek súlyozása több mint 45%.
A Top 5 cég a következő: Apple, Microsoft, Facebook, AT&T és az Alphabet (Goggle). Tehát ha így folytatódik, akkor felkészülhetsz egy technológiai korrekcióra. Amennyiben ez így fog alakulni, akkor döntő lehet majd a ferde és a 42 dollár környéki vízszintes támasz szerepe. Oké, azért némileg írnom kell a további emelkedésről is. Amennyiben megváltozna a szélirány, és újra visszatérne a pozitívabb hangulat a piacokra és egy olyan erősebb jellegű impulzus érkezne, az némiképp újra a csúcsok felé irányíthatja az árfolyamot.
Azonban több kockázat is mutatkozik a júniusi hónapban, amik igen erőteljesen befolyásolhatják a piaci mozgásokat. Azaz fontosabb kamatdöntések, FED, EKB és a  brit népszavazás a EU-s kilépésről. Tehát igen veszélyes és izgalmas hetek elő nézhetsz a tőzsde csodálatos világában. 

xlk-usa technology 2016.05.31. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply