Bizonytalan Mucsácsó

Megosztás, most...

Bizonytalan Mucsácsó

 

Bizonytalan mucsácsóBizonytalan mucsácsó /muchacho/. Bizonytalanság uralkodik már hetek óta a mexikói indexben. Az EWW -iShares MSCI Mexikó ETF alap vételi oldala kezd egyre inkább gyengébbnek tűnni. Itt is jellemző, ha nem érkezik pozitív impulzus a mexikói piacra, akkor erősebb a lefelé mutató jel, mint felfele.
Ez az EWW ETF alap erőteljesen túlsúlyos az America Movil telekommunikációs részvénnyel. De ha azt vesszük a Top 5 vállalat az 51-ből, közel 44%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét. Tehát ez a 4+1 vállalat árfolyamának alakulása erősen befolyásolja a mexikói ETF alap teljesítményét. Érdekesség még az is, hogy az alapvető fogyasztási részvények vannak 21,73% enyhe túlsúlyban a pénzügyi 20,55% részvényekkel szemben.
Az America Movil vállalaton kívül tehát a többi 4 jelentősebb vállalat a következő: Fomento 7,54%, GPO Finance 7,29%, Grupo Televisa 6,82% és a Cemex 5,84%. Azt is érdemes megemlíteni, hogy csupán 95%-ban mexikói az ETF alap, mivel a maradék közel 5%-os résszel perui részvények osztozkodnak. Így alakul ki, hogy a bizonytalan mucsácsó inkább lefele kacsingat. Felfele a 68,9 $-os szint lehet döntő, lefele pedig a 65 $-os támasz határozhatja meg a jövőbeni árfolyam sorsát.

 
EWW -iShares MSCI Mexikó Weekly, Heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply