Szingapúri Szabadesés

Megosztás, most...

szingapúri szabadesésSzingapúri Szabadesés.
Szingapúri Szabadesés, mely most már talán annyira nem is meglepő. Egy klasszikusnak mondható alakzatot tört le az index. Ez a EWS-iShares MSCI Szingapúri ETF alapban 28 céget találsz. Melyek elég közel és szorosan kapcsolódnak a kínai nagyméretű pofonhoz.
Az igaz némi vételek kialakulhatnak ebben az ETF alapban is, mivel igen intenzív kormányzati beavatkozást lehet sejtetni a kínai részről. Ami természetesen erősen befolyásolja ezen 28 vállalat teljesítményét is.
De azt fontos leszögezni, hogy a Top 5 cég, több mint 55%-ban súlyozza a szingapúri szabadesés teljesítményét.
Ez a Top 5 cég a következő: DBS Group, Singapore Telecommunications, Oversea-Chinese Banking, United Overseas Bank és a Keppel. Talán annyira magyar fülnek ismeretlen cégeknek tűnek, de Szingapúrban igen jelentős és meghatározó cégekről van itt szó. Talán az sem meglepő, hogy 55%-ban pénzügyi cégekkel túlsúlyos az alap. Így még érzékenyebb a kínai eseményekre, tehát dinamikusabb egy emelkedés és amit most tapasztalunk a csökkenés is önmagáért beszél.
Na akkor rendben is vagyunk, a heti grafikon csúnya szingapúri szabadesés helyzetét mutatja, mely még folytatódhat is, 9,55 $-os támaszig.
Azt még szeretném leírni, hogy a folyamatos díjas Unit-Linked befektetési egységekhez kötött ázsiai eszközalapok remek lehetőséget nyújtanak a csökkenés által. Mivel így növelni tudjuk az egység darabszámát. S amikor elkezdődik a talpra állás, akkor már ezen alapba nem rakuk pénzt és így többletnyereséget tudunk elérni még egy 0% teljesítményű alappal is. 

ews-ishares msci szingapúri etf 2015.08.23. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply