Oldalaznak az Eurós TopCégek

ETFmustang
Megosztás, most...

Oldalaznak az Eurós TopCégek, amit remekül mutat az EUE-iShares EuroSTOXX 50 ETF alap angol fontban mérve. Tehát még ez is izgalmas lehet, mármint a devizakockázat az angol font és a juró között.
Na de most itt a legfontosabb tényező nem más mint a franciáknál hamarosan bekövetkező választások. Miért is? -hát például azért mert az euróban számolt Top cégek közel 36%-a francia. …és csak a franciák után jönnek a német cégek 34%-kal. Így igen fontos és meghatározó, hogy hogyan is alakulnak a francia választások, mert egy negatívabb forgatókönyv esetén, Németországnak és ezáltal az EU-nak is meg lennének számlálva a napjai.
Ebből is “lecsekkolva” hosszabb távon jól fognak-jöhetnek ki a britek a “EU-s közösségből való-BREXIT távozásból”. Ehhez hasonló forgatókönyvre lehet számítani a franciáknál is mert, szó szerint levegőt szeretnének kapni, ha már ilyen erős és sokrétű a gazdaságuk. Egyáltalán nem lennék meglepve anno, hogy ha még lenne a kezemben új francia frank. Továbbá ott vannak a francia emberek, melyek a szabadságról lazaságról híresek…., főleg úgy, hogy a terroristák legfőbb célpontjai… és szeretnék magukat megvédeni.
Francia robbantások (bosszúhadjárat a gyarmatok miatt), de ez teljes mértékben elítélendő! Na ennyit a geopolitikai gondolatokról. Az EUE ETF alapban dominánsan francia cégek vannak a németek mellett, így némi kockázati tényezőt mutat a választások felé. Technikai oldalról szemlélve vétel van az ETF alapban, de ez az oldalazás igen fontos lehet. Tehát  a EUE-EuroStoxx 50 ETF alap estében érdemes megvárni a választásokat. Ami igen erőteljesen befolyásolhatja az Európával kapcsolatos biztosítási eszközalapok teljesítményét is.Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Meglepetés vagy Papírforma

Megosztás, most... Meglepetés vagy Papírforma lesz a eurusd árfolyamának alkulása. Erre remek spekulációs útmutatót mutat a heti FXE-Guggenheim CurrencyShraes EUR/USD ETF alap árfolyamának alkulása. Mert ha jól megnézed, akkor ebből még egy erőteljesebb eurós vétel […]

Translation »