Tovább az eszköztárra

Németország Gusztustalan Színvallása

ETFmustang
Megosztás, most...

Németország Gusztustalan Színvallása, a leleplezés egyre erősebb.
Igaz ez még nem látszik az IEV-iShares S&P Európa 350 ETF alap árfolyamán.
Mivel: a mai nap legfontosabb eseménye a német alkotmánybíróság döntése, mely az EKB eszközvásárlási programjának jogszerűségéről döntött.
Az EKB QE programját két dolog miatt támadják, egyrészt, mert a pert indítók szerint felveti a tiltott monetáris finanszírozás lehetőségét, másrészt mert szerintük ezzel az EKB túllépi a hatáskörét.
Na mi ez gusztustalan!
Az ügy még 2015-ben, nem sokkal a QE program elindulását követően kezdődött. A történetben fontos mérföldkő, hogy két évvel később az Európai Bíróság egyszer már az EKB javára döntött, ezt követően került vissza az ügy a német alkotmánybírósághoz.
A német alkotmány szerint az alkotmánybíróság csak igen ritka esetben hozhat az Európai Bíróság ítéletével ellentétes döntést. Ilyen ok, ha az EU-s határozatot önkényesnek vagy súlyosan észszerűtlennek találják. (mi van ők döntik el?)
Az önmagában nem elég, hogy esetleg rossznak tartják az ítéletet. Ezért a várakozás széles körben az volt, hogy jóváhagyják a korábbi, európai bírósági döntést. A mai döntéssel alapvetően jóváhagyták az eszközvásárlási programot, nem találták megalapozottnak a monetáris finanszírozás vádját.
Azonban 3 hónapot adtak az EKB-nak, hogy bizonyítsa, hogy arányos és megfelelő válasz a QE a gazdasági problémák kezelésére, különben a Bundesbank (német-jegybank) nem vehet részt a program lebonyolításában. Az újabb 3 hónapos csúszás és a tisztázandó kérdések ugyanakkor csalódást okoztak a befektetőknek.forrás-erste
A heti IEV grafikon még úgy teljesít, ahogy a piaci ritmus diktálja. De a feljebb említett igen fontos dolgok, mikor érik el azt a szintet, hogy az EU teljesen összeroppan a németek miatt!?
Valami nagyon, de nagyon kezd büdös lenni… Érdemes nagyon is figyelned az európai eseményekre, mert valami kibaszottul nem stimmel… és lehet, hogy pont ezért néznek félre az Orbáni hülyeségere…!
Baj van Európában, és ez óvatosságra intő jelenség.

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Megfontolt Szociális Angol Nyitás

Megosztás, most... Megfontolt Szociális Angol Nyitás, ami meg is látszik a grafikonon. A heti EWU-iShares MSCI Angol ETF alap igen mérsékelt. Talán nem is csoda, mivel: vasárnap Boris Johnson felvázolta a brit újranyitás ütemtervét. Néhány […]
Translation »