Tovább az eszköztárra

FED Döntések Előtt

ETFmustang
Megosztás, most...

FED Döntések Előtt, szinte ilyen hangulat uralkodik a piacokon, mint ez a vicces kép is mutat. Na de, Magyar idő szerint ma este 8 órakor lát napvilágot a Fed közleménye a kétnapos kamatdöntő ülésről, majd 20:30-kor Janet Yellen kezdi meg sajtótájékoztatóját.
A Fed jegybankárok kamatvárakozásai (dot plot) mellett, azt lesz érdemes figyelni, hogy Janet Yellen továbbra is szilárdan kitart-e az alapkamat fokozatos emelése mellett.
Az utóbbi hónapokban a Fed 2%-os céljától továbbra is elmaradó infláció, illetve a nemrégiben pusztító Harvey és Irma hurrikánok miatt több jegybankár is jelezte, hogy óvatosabb ütemben folytatódhat a kamatemelési ciklus. Ma kiderülhet, hogy továbbra is tartja-e eddigi álláspontját a Fed elnöke, ami szerint csupán átmenetileg gyengélkedik az infláció. A piac egyelőre igen bizonytalan a kamatemelési ciklussal kapcsolatban, decemberre 50%-os valószínűséggel van az emelés beárazva. forrás-erste Igaz nincs mit hozzáfűzni a dolgokhoz, heti a heti UUP-PowerShares USD Bika ETF alap remekül mutatja a túladott USD árfolyamának alakulását. Ami még hozhat egy átmeneti dollár erősödést is, nincs kizárva, sőt….. Igazán csupán annyi, hogy 20 óra után minden talán egy kicsivel tisztább lehet, vagy folyik tovább a dollárpóker a színfalak mögött.


Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Kitörési Olajos Kényszer

Megosztás, most... Kitörési Olajos Kényszer mutatkozik az USO-US WTI Olaj ETF alap heti grafikonján. Mivel az USA termék készleteinek csökkenése bőven meghaladta a nyersolaj készletek emelkedését. A benzinkészletek már a harmadik hete esnek, míg a […]
Translation »