Csökkenést Mutatnak a Japánok

Megosztás, most...

Csökkenést Mutatnak a Japánok Csökkenést Mutatnak a Japánok.
Csökkenést Mutatnak a Japánok, EWJ-iShares MSCI Japán ETF alap szerint is. Ez nem tévesztendő össze a NIKKEI 225 vezető Japán indexel, azért sem mert ebben az ETF alapban 318 Japán cég van jelen.
Némi túlsúllyal szerepel az EWJ ETF alapban a Toyota Motor, talán nem is véletlen, mivel az egyik legnagyobb autóipari cég egyike. Na de a heti grafikon nagyon szépen mutatja számodra is, hogy kifulladt a visszatesztelés.
Avagy a múlt héten egy igen erőteljes bizonytalanságot mutat a legutolsó gyertya. De ami érdekes technikailag a heti grafikon, hogy a bollinger szalag 35 napos középső vonaláról igen szépen lefordul. Ez még talán nem is lehet olyan veszélyes, de ha az árfolyam alatt levő vízszintes zöld támasz is sérül, akkor igen erőteljes mélyrepülésre is felkészülhetünk. Így igen nagy a valószínűsége, hogy csökkenést mutatnak a Japánok.
A Japán index is azon ritka indexek közzé tartózik, melyben némi túlsúlyt mutatnak a tartós fogyasztási szektorba tartozó cégek. Ezen szektort követi szinte egyenlő súlyban a pénzügy és az ipar. A top 5 cég a következő: Toyota Motor, Mitsubishi UFJ, Honda Motor, Softbank és a Sumitomo. Itt is érvényes lehet a 16-ai FED bejelentés! Mivel igen erőteljes kézifék hatás is kialakulhat, ami igen erőteljes felfordulást okozhat a Japán piacon is. Azért is mert ha szoktad nézni az USD/JPY devizapár mozgását, akkor láthattad, hogy igen erős a együttmozgás.

EWJ.US 2015.12.06. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply