UUP – Erősödő Dollár Index

Megosztás, most...

Izmosodó dollár bika, a részvénypiacok remegése….

 


 

Mi lesz itt?

Most végre lehet, hogy teljesen ki fognak tisztulni a piacok?

Ha 1-2 hónappal ezelőtt forintért dollár elszámolású papírokat vettél, akkor ömlik a nyereség az öledbe, mert a forint olyan gyenge, mint a harmat a dollárhoz képest is. Talán arra kell majd figyelni, hogy a jegybankunk mit fog lépni, emel és mennyit.

A híreket olvasva, készülődik valami, vagy lehet, hogy már kész is van valami…,ki tudja? -Én nem, de valami nagy ricsaj közeledik.

Nézegettem a dollár indexet, ami kiindulópontot szokott adni az elemzéseimnek a kötvénypiacok mellett, és irányt mutat a piacoknak. Mert természetesen még egyenlőre a dollár körül forog a világ (dollár elszámolású pénzügyi eszközök miatt). Egyenlőre megint menekülő valutává lépet elő, és baj esetén automatikusan újra veszik a dollárt, a CHF és az arany mellett.

 

A következő lépés természetesen  az S&P 500-as vezető amerikai részvény index, ami karmesterként vezényel a piacoknak. A többi piacok körülötte szóródnak. Mostanában igazán több hétre előre tervezni szinte bizarr, és bátorság és kockázat vállalási hajlandóság kell hozzá. Nagyokat lehet kaszálni, és nagyokat lehet esni. Remény nincs, ha  itt a jelzés azonnal zárni vagy nyitni kell, vagy türelmesen kivárni és nem beszállni.

 

Egymásra raktam a dollárt és a z S&P 500-as indexeket, és érdekes dolgokra hívja fel a figyelmemet.

 

Heti grafikonon, így talán egy kicsivel tisztábban látható a jövő. Zöld az SPY (S&P 500), kék a UUP  (Dollár Index). A dollár egy nagyon fontos árfolyamszintet lépett át a héten az 1 számú piros ellenállást. Ha ezen a szint felett tud maradni, nagy a valószínűsége annak, hogy 2. piros ellenállás vonalig erősödhet tovább. Mert a piac tiszteli ezeket a szinteket, és oka van, hogy több esetben ezeken az árfolyamszinteken megtorpant, vagy tovább száguldott az árfolyam. A végső stádium a 3. piros ellenállás vonalnál található.

Azért is érdemes figyelni ezeket a szinteket, mert a részvénypiac pont ellentétesen (inverz) mozog a dollárhoz képest. Amennyiben ezek a szintek így vagy ehhez hasonlóan teljesülnek további eséseket láthatunk a résvénypiacokon. Továbbá, ha valamelyik ellenállás megfogja a dollárt, akkor természetesen jöhet a részvénypiaci emelkedés.

  • -Hogy mi fog történni?
  • -Hogy mi okozhatja?
  • -Nem tudom.

Real Time UUP-Dollár, SPY-S&P 500-as

 

Dollár erősödés-részvénypiaci csökkenés, dollár csökkenés-részvénypiaci emelkedés!


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply