USA Vezényelt Devizaháború

Megosztás, most...

USA Vezényelt Devizaháború, legutóbb a japán jen volt célkeresztben, de úgy tűnik, hogy minden áron védeni akarja az USA a dollár vezető, elszámolási szerepét. Az UUP-PowerShares DB USA Dollár Bika ETF alap remekül mutatja a mostani helyzetképet.
Na, mi ez? -Devizaháború?
A ma kezdődő, baden badeni G-20 találkozó előtt az USA pénzügyminisztere, Steve Mnuchin ismételten annak a véleményének adott hangot, hogy a dollárnak gyengébbnek kellene lennie, és az ázsiai országoknak erősíteniük kellene fizetőeszközüket. Kifejtette, hogy a vezető gazdasági nagyhatalmaknak tartózkodniuk kell a devizájuk manipulálásától versenyelőny szerzési célokból. Ez azt sugallja, hogy a pénzügyminiszterek találkozóján a devizaárfolyamok kérdése akár komoly vitát is okozhat.
Az USA pénzügyi vezetése, miközben lépéseivel inkább dollár erősödést idézhet elő (határ-igazított adó), addig kommunikáció szintjén mindent elkövet, hogy gyengítse a dollárt, illetve a vezető hatalmak is saját deviza erősítő intézkedéseket tegyenek. forrás-erste Akár hogyan is szemléljük a helyzetet, ez nem túl biztató a jövőre nézve a világnak. Mivel az USA kőkeményen védeni szeretné a gazdasági irányzását a zöldhasún keresztül is. Na oké, a heti grafikon remekül mutatja, hogy további usd gyengülésre lehet számítani az elkövetkező napokban és hetekben. Mely a határidős-piacokra is igen erőteljesen hathat és hatni is fog.


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply