USA Költségvetési Egészségügy

Megosztás, most...

USA Költségvetési Egészségügy az ami igazán meghatározó lehet az elfogadás terén. A heti XLV-SPDR S&P USA Egészségügyi ETF alap azért kicsit megtorpanni látszik. Na szóval tovább folytatódik a politikai huzavona az amerikai egészségbiztosítási reform terén. Tegnap a republikánusok nyilvánosságra hozták a reformtervezet újabb módosításait, ami már csak a Szenátus jóváhagyására vár.
Az Amerikai Költségvetési Hivatal (CBO) azt becsülte az új tervezetről, hogy 10 év alatt 22 millió fővel növelné a nem biztosítottak számát és 321 milliárd dollárral csökkentené az államadósságot. Ez javulást jelent az előző tervezethez képest, ahol 23 millióan estek volna ki a biztosítási piacról és csupán 119 milliárd dolláros tehertől szabadult volna meg a költségvetés. A jobb költségvetési számok természetesen áldozattal is járnának, a rászorulóknak biztosítást nyújtó programon (Medicaid) például 10 év alatt 772 milliárd dollárt spórolna meg a kormány.
Az új tervezet nem nyerte el minden republikánus szenátor tetszését. Eddig már hárman is jelezték közülük, hogy leszavaznák a javaslatot, ami már elég ahhoz, hogy ne legyen meg a republikánusok többsége a szenátusi szavazáson. forrás-erste Egyszerű a képlet, ha elfogadják, akkor csökkenésnek indulhat az amerikai egészségügyi szektor ETF alap árfolyamának alakulása.
Amennyiben további kérdőjelek merülnek fel és a szenátorok leszavazzák, akkor újabb lendület alakulhat ki az így is túlvett egészségügyi papírok teljesítményénél. Ha ténylegesen folytatódik az elkezdett csökkenés, akkor nagy valószínűséggel a kitörési szintig csökkenhet egyenlőre az index értéke. Mely természetesen hatással lesz a többi egészségüggyel kapcsolatos alapokra is, ide értve természetesen a biztosítási eszközlapokat is. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a folyamatos díjfizetésű biztosításoknak ez előnyt jelenthet!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply