USA Ipari Kilépés

Megosztás, most...

USA Ipari Kilépés, mármint a Bollinger szalagok szerint, ami legtöbb estben visszarendeződést jelentett. A heti VIS-Vanguard MSCI US Ipari ETF alap árfolyama igen tekintélyes emelkedést mutat. De egy technikai megfigyelés némi korrekciót vetít előre. Oké, egyenlőre némi szót szólnánk a VIS ETF alap összetételéről, mely igen tekintélyes 345 amerikai ipari cég átlagát méri.
Ezt jól példázza a grafikonon berajzolt DIA-DJIA 30 ETF és a SPY-S&P 500 ETF alap teljesítményének alkulása, ami azt mutatja, hogy a kettő között helyezkedik el.
Iparágak tekintetében kiemelkedik a légvédelmi-hadipari cégek jelenléte, mely közel 22%-os túlsúlyt mutat. Majd következnek az ipari konglomerátumok (összetett) és az ipari gépeket gyártó cégek jelenléte. De azt is fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a Top 10 cég közel 36%-ban súlyozza az ETF alap teljesítményét.
Így ezen információkat összegyúrva, nagy a valószínűsége egy estleges ipari korrekciónak a VIS ETF alap teljesítményében is. Amíg a ferde zöld gyorsító támaszok tartanak , nincs mitől tartani az ipari szegmensben, ellenben ha sérülnek akkor vakarod kell a homlokod kicsit, hogy mit is tegyél.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply