USA Egészségügyi Tervezet

Megosztás, most...

USA Egészségügyi Tervezet van alakulóban, vagyis megvan az új terv. Melyre így reagált az XLV-SPDRUSA S&P egészségügyi cégek teljesítményét mérő ETF alap. Pontosan arról van szó, A tegnapi nap folyamán Amerikai Egészségügyi Törvény néven benyújtották a republikánusok az Obamacare-t helyettesíteni hivatott új egészségügyi rendszert.
Az elérhető egészségbiztosítást az új rendszer egy életkorhoz kötött adó-jóváírási programmal igyekszik megalapozni, ami évi 75 ezer dolláros keresetig lenne igényelhető és 2-4 ezer dollárig terjedne. Az új törvény a régivel ellentétben sem magánszemélyeket, sem bizonyos vállalatokat nem kötelez a rendszerben való részvételre, és sok olyan adót eltöröl, amit még anno a rendszer finanszírozásának érdekében hoztak létre.
Az új tervezet felfüggeszti a rászorulók egészségügyi biztosításáért felelős Medicaid program bővítését, és ehelyett 100 milliárd dollárt oszt el az államok között 10 év alatt ehhez hasonló támogatásokra. A csomag egyelőre nem tartalmaz konkrét számokat sem a költségvetésre, sem a biztosítottak számára nézve, így könnyen lehet, hogy még egy ideig meg fogja osztani a republikánusokat, akik csak igen kis többséggel képviseltetik magukat a Szenátusban. Na de majd meghallhatjuk a valóságos aláírt rendeletet. Addig is kissé beszakadt a heti XLV ETF alap árfolyamának alakulása. Jól látszik a grafikonon, hogy az árfolyam elért egy ellenállást, melyről le is fordultak az egészségügyi cégek.
Amennyiben ez így fog folytatódni, azaz nem tud tovább emelkedni, akkor lehet arra számítanod, hogy a ferde zöld támaszig ereszkedhet az árfolyam, ami cirka 70 dollárra tehető. Az események függvényétől is ez  a szint igen márkásnak tűnik, és egyre erőteljesen benne van a teljes amerikai piacban a korrekciós szakasz lehetősége. Így egyre nagyobb a valószínűsége egy hozamrealizálási és letisztulási időszaknak. Ellenben csupán akkor számíthatsz további emelkedésre ha az ellenállás fölé tud kerülni az árfolyam és ott is tud maradni.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply