Szegény Embert még az Ág is Húzza

Megosztás, most...

Szegény Embert még az Ág is HúzzaSzegény Embert még az Ág is Húzza.
Szegény Embert még az Ág is Húzza, talán így is lehetne jellemezni a Latin-Amerikai régiót. Szinte minden ami igazán bevételi többletet, vagy némi stabilizációt jelentene a latinoknak, az mind a mélységek mélységében van árfolyam tekintetében.
Gondolok itt a terményekre, nyersanyagokra és még az olajra is. Azért is lehetnek nehezebb helyzetben mint az oroszok, mert azért valljuk be az oroszok is sínylik az alacsony olajat, de mégsem annyira mint ezen régió. Mert azért az köztudott, hogy milyen szegény térségről van szó, összességében.
Talán-talán a Rio-i olimpia valamelyest könnyebbséget hozhat, ez azért is lehet fontosabb, mert az ILF-iShares Latin-Amerika 40 ETF alap közel 43%-ban brazil cégekkel túlsúlyos.
A top 5 cég a következő: Fomento, AMBEV -ADR-, America Movil, ITAU UniBanco és a GPO Finacial. Ebből is némileg kitűnhet, hogy a pénzügyi szektor viszi a prímet, de rögtön követi  az alapvető fogyasztási szektorba tartozó cégek jelenléte.
Fellendülést, mindenképp a nyersanyagpiac levegőhöz jutása jelentené. Amíg a mostani állapotok maradnak, addig csak így csordogálhat, némi emelkedéssel az ETF alap. A heti grafikon szépen mutatja, hogy 2014 augusztusa óta, folyamatos csökkenésben van. Annyi lehet a pozitívum, hogy ez a szűkülő csökkenő háromszög, felfele kitörést mutathat anno. Ez az ETF alap is jól mutatja, hogy milyen nehéz helyzetben vannak a feltörekvő régiók, azaz a szegény embert még az ág is húzza. Tehát egyenlőre annyit tehetsz, hogy figyeled ezen régióhoz szorosan kapcsolódó nyersanyagok piacát, és ha valami elindul ezen oldalról. Akkor érdemes lehet megfontolni a ILF vételét. 

ilf-latin-amerika 40 2016.02.24. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply