Se Foci, Se Emelkedés

Megosztás, most...

se foci, se emelkedésSe Foci, Se Emelkedés.
Se Foci, Se Emelkedés, talán így lehetne összefoglalni a mostanában jellemző brazil helyzetképet. A VB után a Copa America sem alakult úgy a braziloknak, ahogy szerették volna.
De aztán az EWZ-iShares MSCI Brazília ETF indexet nézzük, a részvények is erősen pirosban tartózkodnak. Tehát se foci, se emelkedés! Így talán ennyi is elég erről az indexről. Na némiképp komolyabbra véve a szót, ebben az ETF alapban 68 meghatározó brazil céggel találkozhat. A dominanciát illetőleg a top 5 cég közel 35 %-ban súlyozza az ETF alapot. Ez a top 5 cég a következő: ITAU Unibanco, AMBEU, Banco Bradesco, Petroleo Brasileiro és a BRF.
Na és szektorálisan a pénzügyi, alapvető fogyasztási, energetikai és az alapanyagos cégek közel 75%-ban súlyozzák az EWZ ETF alapot. Talán nem is nagyon meglepő, és esetlegesen van is összefüggés, hogy a nyersanyagok illetve a egzotikus termények árfolyama milyen alacsony. Továbbá az energetikai vállalatok világszerte szívják a fogukat az alacsony energiaárak miatt  és meg is lehet nézni az árfolyamukat.
Ami igazán tarthatta a lelket a brazil ETF alapban az a pénzügyi vállalatok lehettek, de ők is beestek a piros zónába. Így már egyáltalán nem meglepő, hogy siralmasan néz ki a napi grafikon.. Ha jól megnézzük érdemben igazán nagyobb változásra nem is lehet számítani addig, amíg ilyen erős az USA dollár, és ilyen siralmasak az indexek helyzete. Az is súlyosbítja a helyzetet, hogy egy klasszikus letörés valósult meg és így 30 $ alá a zöld vastag vízszintes támaszra várható a brazil index ETF alap. De ez már biztató jelenség a jó beszállási ponthoz. 

ewz-ishares msci brazília etf 2015.07.01. napi


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply