OsztalékVarázs

Megosztás, most...

OsztalékVarázs

 

 

Osztalékvarázs -DWXOsztalékvarázs akár figyelmeztető is lehet a jövőre nézve. 28 fejlett és fejlődő ország magasabb osztalékkal kecsegtető részvényeinek ETF alapja, valamit jelez. Osztalékvarázs szakadást jelez előre a piacokra, és ez lehet az igaz varázslat, ha ténylegesen előre is jelezné a nagyobb korrekciót.
Oké, a DWX -SPDR S&P Nemzetközi Osztalék ETF alapjában, 122 amerikai részvények nélküli magasabb osztalékkal kecsegtető részvényt tart. Van azért közöttük olyan vállalat, ami a hazai füleknek is ismerősen csenghet.
Néhány ezek közül: ENI, Vivendi, Shell, Total, Bank of China, CEZ  vagy  az ASX ausztrál tőzsde többek között. Osztalékvarázs, talán a jelzése miatt, de leginkább azért, mert éves szinten cirka 6-7%-os osztalékhozammal “csábít”, negyedéves kifizetésekkel USA dollárban. A lényeg az, hogy 2011 második felében közel 35%-os esése után, egyszerűen csak a z 1/3-át tudta visszatermelni. Ez egy olyan figyelmeztetés a Fibo által, hogy ha 38,2%-os értéket nem tudja felfelé áttörni, akkor folytatódhat a csökkenés.
bpforexEz az ami figyelmeztető lehet a jövőre nézve, ami természetesen tovább növeli az osztalékhozam mértékét, ezért is jött fel kósza érzésként az osztalékvarázs szó. A heti grafikonon a SPY -S&P 500 index van ráhelyezve mint referenciaindex, és jól lehet látni, hogy cirka 32%-os különbség van a két index között. De ami az igazi lényeg, hogy a héten is már bizonytalanságot mutatott a DWX ETF alap. Ha lesz is benne még emelkedés, érdemes figyelni az  51 $-os szintet, mert ha felfelé nem lesz erő, akkor elindulhat a történet lefelé.
 
Amit a nagyobb indexek is, mint példa gyanánt az SPY ETF alapon is érezhető lesz. Akkor lehetnek bajban a piacok először, ha a ferde zöld támaszt letöri, és erőteljesen közelit a 42,5 $-os meghatározó támasz felé, ami cirka 13%-os mélységben van. Összességében ez csak egy indikátornak nevezhető összehasonlítás, azonban érdemes figyelni a DWX -S&P Nemzetközi Osztalék ETF alap mozgására, itt bővebben és valós idejű grafikonnal. mert ha elindul lefelé, akkor közel hasonló esést tapasztalhatunk mint anno 2011 második felében. Ez nagyon jó beszállási lehetőséget vetít elénk, mivel annyira alulértékelté válik az ETF alap, hogy akár, sőt 10% fölé is mehet az osztalékhozam mértéke, és akkor az lesz az igazi Osztalékvarázs.

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok EWT -Tajvan IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei EWD -Svédország EWI -Olaszország
ACWI -MSCI Világindex EWU -MSCI Anglia EMM -Fejlődő Piacok
EWO -Ausztria EWS -Szingapúr EWG -MSCI Németország
EWQ -MSCI Franciaország SPY -S&P 500 IOO -Globális 100 Részvény

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply