Olasz Választási Varázslatban

Megosztás, most...

Olasz Választási Varázslatban, sziporkáznak a pártok, ami remekül látható az EWI-MSCI Olaszország havi grafikonján is.  Mivel ahogy közeledik március 4-e, úgy próbálnak egyre jobb pozícióba kerülni az olasz pártok. Két napja az Öt Csillag jelentette be, hogy a Brexit eseményeket látva már nem cél az EMU-ból való kilépés.
Most pedig a Forza Italia és az Északi Liga jelentett be együttműködést, ami azt jelenti, hogy együtt már akár 30-35 százalékot is szerezhetnek. Mindeközben a demokraták (Matteo Renzi) és az Öt Csillag kicsivel 30 százalék alatti támogatottsággal rendelkezik.
Ha valamilyen oknál fogva az új pártszövetség kapna mandátumot kormányalakításra, nagy valószínűséggel akkor sem az EMU-ból való kilépés lenne már a téma. Másrészt Berlusconi az ellene folyó eljárás miatt nem lehetne miniszterelnök. Harmadrészt még így is kicsi az esélye egy többségi kormány összehozásának.
Vagyis továbbra is az elmúlt évek gyakorlata látszik teljesülni: egy gyenge kormány megalakulása, ha egyáltalán meglépik a kisebbségi kormányzás lehetőségét. Vagyis ilyen értelemben nagy valószínűséggel nem történik jelentős változás.forrás-erste
A havi grafikon szépen mutatja, hogy az olaszok valamire vágynak és számítanak. Ez az optimizmus ki is tarthat, mert Amerikából is pozitív impulzusokat kaphatnak a részvénypiacok. Így az EWI Olasz ETF alap is további emelkedéseket sejtet magában, természetesen némi korrekciókkal megerősítve.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply