Olajos Kiszolgáltatottak

Megosztás, most...

Olajos KiszolgáltatottakOlajos Kiszolgáltatottak, mivel ezen olajos cégekre dupla nyomás nehezedik ilyen nyomott, pislákoló olajárak mellett. Miért is? -hát leginkább azért, mert a kitermelések nagyságától, az olajos cégek megrendeléseiből, új területek félkutasából van nekik biznisz, bevétel.
Így ha nincs megrendelés a szolgáltatásukra akkor igen erőteljesen köhög ez az iparág, amit igen erőteljesen tapasztalni is lehet. Egy remek kép a heti OIH-Market Vectors Olajos Kiszolgáltatók Indexének heti árfolyamának alakulásáról. Igen hasonlatos az árfolyamok alakulásának képe, mint az olajé. Ellenben a nagyobb olajos cégek, dominánsan a régi új csúcsainál tanyáznak árfolyam tekintetében. Itt azért az a nagy vételi kedv nem igazán látszik. Így nyugodtan le lehet szögezni, hogy az olaj árfolyamának mozgása, itt igen erőteljes benyomást gyakorol.
Természetesen azt is le kell szögezni, hogy a 26 olajos szolgáltatóból 2, igen erősen domináns. Ami azt jelenti, hogy a Schlumberger 21% míg a Halliburton 16%-kal befolyásolja eme index teljesítményének alakulását.
Amúgy a Top 5 cég névsora az így néz ki: Schlumberger, Halliburton, National Oilwell, Baker Hughes és a Fmc Technologies. Jó ez így akkor rendben is van. Mivel az olaj némiképp hezitáló, kitörési állapotban van, így egyáltalán nem meglepő, hogy az olajos cégek árfolyamának alakulása is ingatag kissé. Ebből kifolyólag, nagyobb az esély a további csökkenésre, mint az emelkedésre. Amennyiben tovább tud drágulni az olaj és tartósan tudja tartani a drágább szintet, akkor itt is emelkedésre lehet számítani, addig csupán némi csapkodást tapasztalhatsz.
Tehát igen döntő lehet az olaj 50 dollár környéki ellenállás viselkedésével kapcsolatban. Amennyiben sikerül 50 dollár fölé kerülni, akkor itt is megindulhat az emelkedés. Ellenben, további lemorzsolódásra számíthatsz. Az OIH ETf alapot remekül le tudod kereskedni a Colmex Brókercégen keresztül. 

oih-olajos 2016.05.18. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply