Lemaradóban a Fejlődő Piacok

Megosztás, most...

Lemaradóban a Fejlődő PiacokLemaradóban a Fejlődő Piacok teljesítményét mérő EEM-iShares MSCI Emerging Markets ETF alap árfolyamának alakulása. Talán nem is csoda, hiszen igen erőteljesen túlsúlyos Ázsiával. Továbbá az orosz és a Latin-amerikai piacok sem vigéckednek mostanság.
Hát igen talán talán mostanság kaptak némi levegőt az olaj árfolyamának emelkedése gyanánt, mert azért az olaj a nyersanyagok, termények árát is húzza. Oké, ha ezen tényezők így maradnak, akkor némi emelkedés lehet még benne, de erőteljesen figyelni kell a fejlett piaci jelenségeket.
Mivel igen erőteljesen túlvett állapotokat mutatnak a grafikonon és az indikátorok is. Ja igen miért is írtam erős ázsiai jelenléről? Hát azért mert Kína 24%, Dél-Korea 15%, Taiwan 12% és India 8%-kal van jelen, és csak a nagyobbakat említve. Így talán nem is meglepő a Top 5 cég névsora: Samsung, Taiwan Semiconductor, Tencent, China Mobile és a Naspers.
Ja igen hazánk is képviselteti magát az ETF alapban: OTP, MOL és a Richter összesen 0,29%-os jelenléttel, kicsi de itt vagyunk!

Na rendben akkor kicsit vissza az ETF alap heti grafikonjához. Az is igen sokatmondó, hogy még a letörési vonal is igen messze van és ez arra ad következtetést, hogy kicsit “gyengécske” a vételi oldal. Így még igen óvatosan kell bánni ezen piacokkal, mert ha elindul a korrekció itt sokkal érzékenyebben reagálhat a piac. De ha megtörténik a korrekció, akkor már érdemesebb beállni vételre, a vízszintes és a ferde vonalak lehetnek mérvadóak az emelkedés tekintetében. De most még igen bizonytalan ez a piaci szegmens.
Amúgy ezt az ETF alapot is remekül le tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül, akár még meg a csökkenésből is profitálhatsz. 

eem 2016.03.29. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply