Leég a Földgáz Árfolyama

Megosztás, most...

Leég a Földgáz Árfolyama. Mivel ez a heti UNG-US Földgáz ETF alap árfolyamának alakulása igen tanulságos, és sokatmondó. Azaz így alakult az utóbbi 2-3 évben a gáz világpiaci ára. Az Ön (te) gázárad is ilyen mértékben csökkent? Hasonlóan mint ahogy a MOL reagál a világpiaci kőolaj árfolyamának alakulására?
Na hát ez az 2014-ben 27,5 dollárt, 2015-ben 15 dollárt és mostanság 6,6 dollár a földgáz világpiaci ára. Ilyen vagy ehhez hasonló mértékben csökkent a gázszámlád neked is? Talán ennyi elég is arról a bizonyos rezsicsökkentési történetről, a gáz oldaláról. Jelenleg ez a gáz árfolyamának alakulása igen spekulatívnak tűnik. Az sem zárható ki, hogy még további csökkenések érkezhetnek, de lassan eléri a legutóbbi minimumot, melyről történhet egy emelkedési szakasz. Természetesen ez az alacsony gázár kedvezően hatott a gázos közműves cégek bevételi oldalának, azaz pozitívabb eredményekről számolhatnak be.
Mert ha technikai oldalról szemléljük a heti grafikont akkor 8,3 dollár felett maradt egy szélesebb rés, amit be is tölthet a gáz árfolyamának alakulása. Ami igen jelentős hozamokat is produkálhat, ami 20% környéki vagy ennél magasabb is lehet. De pont ezért is igen spekulatív jelenleg ez az ETF alap kereskedése, mert azért jön a tavasz és a nyár, azaz kevesebb gázra lesz szükség a világban. Tehát igen nagy bátorság kell mostanság ezen UNG ETF alappal való kereskedésre. Csupán azért született meg ez a kis bejegyzés, hogy lásd, mekkora csökkenés volt az utóbbi 2-3 évben a gáz árfolyamában a gázszámláidhoz képest!Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply