Lassító Autópiac

Megosztás, most...

Lassító Autópiac benyomását kelti a napi CARZ-Firts Trust NASDAQ Globális Autós Index ETF alap árfolyamának alakulása.  Mivel elmaradtak a várakozásoktól az amerikai autóértékesítések márciusban, amire a főbb autógyártók részvényei nagyobb eséssel reagáltak.
Évesített alapon 16,6 millió autót értékesítettek a hónapban, ami kisebb visszaesés az előző év ugyanezen időszakához képest, viszont jelentősen elmarad a 17,2 milliós elemzői várakozásoktól. A legnagyobb negatív meglepetéssel a Kia és a Ford szolgált, de a legtöbb nagy autógyártó számai elmaradtak a várakozásoktól.
A nagy amerikai hármas közül a Ford értékesítése 7,2%-kal, a Fiat Chrysler-é 4,6%-kal esett vissza éves alapon, míg a General Motors-é 1,6%-kal növekedett. Ez egy újabb jele lehet annak, hogy valóban túlfeszített már az amerikai autópiac, hiszen a nagy kedvezmények sem voltak elegek az értékesítések szinten tartásához.forrás-erste A napi grafikon remekül mutatja, hogy igen szépen lefele kacsingatnak az autóipari cégek árfolyamai. Az lehet még nagyobb gond, hogy törte az emelkedő csatorna támaszát is. Továbbá az a tény, hogy igen negatívabb a piaci hangulat is.
Így könnyen 34 dollár környékéig is süllyedhet, lassulhat az index árfolyamának alkulása. Tehát, összességében igen short-os az autóipari index árfolyamának alakulása.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply