Kitörés Előtt a SPY

Megosztás, most...

Kitörés Előtt a SPY

 

Kitörés Előtt a SPYKitörés előtt a SPY. Erőteljes támadásban az S&P 500 index ETF változata, tehát így kitörés előtt a SPY. A SPY tőzsdei ETF alap nagyon erős együttmozgást végez az S&P 500 indexel, azaz nagyon szorosan követi és másolja a világ legmeghatározóbb indexét.
Az S&P 500 index kis túlzással a tőzsdék karmestere. De azért kissé csalóka is lehet, mivel a szektorális súlyozásban, csupán itt az amerikai indexben van erősebb súlya az információ technológiai vállalatoknak. Így az IT vállalatok teljesítménye nagyban befolyásolja, hogy kitörés előtt a SPY Tőzsdei ETF alap is.. Mivel ez az index a legmeghatározóbb a világon, említeni kell a Top 10 meghatározó vállalatot.
Melyek a következők: Apple 3,13%, Exxon Mobil 2,63%, Microsoft 1,82%, Johnson and Johnson 1,70%, General Electric 1,6%, Chevron 1,43%, Wells Fargo 1,41%, Berkshire Hathaway -B- 1,38%, Procter and Gamble 1,33% és a JP Morgan 1,26%. Szektorálisan az IT szektort szorosan követik, a pénzügyi 16,11%, egészségügyi 13,2%, tartós fogyasztási 11,85% és az ipari 10,74% vállalatok szektorai.
Heti grafikonon jól látható, hogy milyen közel van ahhoz, hogy kitörés alakuljon ki az ETF alapban. Ez azért is fontos, mivel ha nem lesz valami pozitívabb impulzus az S&P 500 vállalati árfolyamokra, akkor könnyedén és erőteljesen le is fordulhat az index. De egyenlőre erősen kitörés előtt a SPY ETF alap. A 189 $-os ellenállásról a hetek folyamán már több alakalommal lefordult az árfolyam. Ezen szint áttörése esetén, intenzív vételek alakulhatnak ki és folytatódhat az emelkedés. Amennyiben újra tart ez a 189 $-os ellenállás, akkor 1 nagyobb hozamrealizálási ciklus indulhat el a SPY ETF alapban. Ami természetesen intenzív hatással lehet a többi index és ezáltal a vállalati árfolyamokra is.

 
SPY -SPDR S&P 500 ETF weekly, heti

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply