Gyorsjelentési Végletek Vége

Megosztás, most...

Gyorsjelentési Végletek Vége, és igen erősen meg is torpant az emelkedés a Wall Street-en. Sőt még azt is leírhatjuk, hogy folyamatos csökkenő forgalom mellett emelkedett a SPY-SPDR S&P 500 Index ETF alap árfolyamának alkulása. Na szóval pontosabban erről van szó: végéhez közeledik a gyorsjelentési szezon a tengerentúlon, az S&P500-at alkotó vállalatok több mint 90%-a már közzétette negyedéves számait.
Ez alapján azt láthatjuk, hogy egy újabb igen erős jelentési szezont zárhat Amerika, a profitok átlagosan 7% feletti bővülést mutattak év/év alapon.forrás-erste
Na hát ez az, a heti grafikon remekül mutatja, hogy elég lapossá kezd válni ez az emelkedés, és az sem túl biztató, hogy csökkenő forgalom mellett. Ehhez már csak az kell, hogy az adóreformokról negatívabb hírek érkezzenek a szenátusból.
Mert akkor hirtelen és jó gyorsan bekövetkezhet a hozamrealizálási, korrekció szakasz az “usában”. Ami természetesen rántani fogja a többi indexet is! Ja pár hét múlva, jönnek a mikulás-rallys hírek bejelentések, elemzések stb….
Oké legyen így kívánjuk, de azért már némileg érdemesebb óvatosabban szemlélni a piacokat. Azon túl is, hogy nagyon sok cég részvényárfolyama, igen erősen ki van húzva, és kell hogy némi visszarendeződés alakuljon ki, mert ha nem, akkor az fájni fog.Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply