Gyengébb Európai Adatok

Megosztás, most...

Gyengébb Európai Adatok, de megmagyarázás az van, azaz jól állunk.
A heti IEV-iShares S&P Európa 350 ETF alap (CUSIP: 464287861) igen gyengén muzsikál. Tehát akkor még is van valami a levegőben?
Hírek: Brüsszeli meghallgatásán Mario Draghi arról beszélt, hogy a beérkező gazdasági adatok gyengébbek, mint ahogy arra korábban számítottak, azonban ezt részben átmeneti tényezők okozták. Ilyen egyszeri tényező nehezítette például az európai autóipar helyzetét. A gyengébb adatok ellenére továbbra is úgy látja, hogy indokolt az eszközvásárlási program év végi leállítása és, hogy az infláció lassan, de tovább fog emelkedni.
Olaszországgal kapcsolatban Draghi továbbra is a rendkívül magas, 130% körüli GDP-arányos eladósodottság csökkentését látja indokoltnak, és szerinte Olaszországnak és az EU-nak sikerül megegyezésre jutni a következő évek költségvetését illetően. forrás-erste Ja igen az olasz részvények csupán 3,6%-ban súlyozzák a vezető 350 európai cég átlagát mérő IEV ETF alap teljesítményét. Ami még ennél is fontosabb, hogy a német részvények is csupán 14%-ban vannak jelen. Nagyobb súllyal szerepelnek az angol, francia és a svájci cégek, na ez is sokat mond.
Holott a döntéshozatalban a németek a dominánsak, na itt lehet a kérdések megválaszolása. Kik “erőltették” az EU megalakulását? Kik “erőltették” a szabadabb piacot? Kik “erőltették” a görögök felvételét? Na mindegy rengeteg kérdést lehetne feltenni.
De most vissza az IEV ETF alap árfolyamának alkulásához. Itt ezen a szinten elképzelhető, hogy némi pozitív korrekció indulhat el. De azt érdemes figyelemmel kísérni, hogy a rés betöltése után tovább csökkent az árfolyam. Ami arra ad következtetést, hogy valóságosak a gyengébb európai adatok. Így az ETF alap tovább csökkenhet, némi levegő a ferde piros ellenállás felett lehetséges!


 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply