Tovább az eszköztárra

FXI-iShares FTSE Kína 25 tőzsdei részvény alap

ETFmustang
Megosztás, most...

Kínát is érzékenyen érinti az EU bizonytalanság…

 

-Kína fokozott figyelemmel kíséri az európai eseményeket, mivel az EU, Kína legnagyobb kereskedelmi partnere.

-Az EU-s helyzetre való tekintettel, Amerikának és Kínának egyezkedni kell (izgalmas lehet). Kínának “drágítani” kellene az exportját (valuta felértékelődés), illetve lazítani (engedni) a kínaiak számára az importáruk vásárlását. Tehát ezek az egyezkedések fontosak lesznek a további gazdasági folyamatokban.

Kínának előbb utóbb engednie kell az egyoldalú gazdaságpolitikájából, mert piacokat fog veszteni és kemény vámokat vethetnek ki a felvevő piacok kormányai. Úgymond megfolytja a hazai termelőket az olcsó, sokszor silány kínai tömegáruk.

 

Kína első számú gazdasági és belpolitikai célja az inflációs nyomás enyhítése. Harmadik hónapja folyamatosan csökken az infláció Kínában, 6,1-ről 5,5 %-ra esett vissza októberben. Azonban az inflációs kosárban egyharmad részben szereplő élelmiszerárak 11,9%-kal emelkedtek, ami annyira nem biztató, de itt is csökkenés tapasztalható a 13,4%-os szintről.

 

 

FXI – iShares FTSE Kína 25 index alap, 26 kínai vezető céget tömörít magába, pénzügyi, energia, alapanyagok és távközlési szolgáltatok dominálnak, ez a 4 szektor 96%-ot tesz ki az alapban.

Pénzügy.:-most nagyon érzékeny pont a világban a pénzügyi szektor, és ez alól a kínai pénzügy sem kivétel. Itt is hallani, olyan dolgokat hogy a bankok hitelkockázatai egyre jobban nőnek.

  • -China Construction Bank
  • -Ind & Comm. Bank of China
  • -Agricultural Bank of China

Energia.:-A világ legnagyobb energia felhasználója. Intenzív beruházások, fejlesztések és kutatások folynak az energia pótlására.

  • -CNOOC
  • -PetroChina
  • -China Petroleum & Chemical

Távközlés.:-Lemaradások, kiépítések, dinamikus fejlesztések, további fogyasztok bekapcsolás folyamatos emelkedést mutat előre.

  • -China Mobile
  • -China Unicom Hong Kong
  • -China Telecom Corp.

Összességében még mindig van potenciális lehetőségek a kínai gazdasági növekedésben. Talán az utóbbi idő lassulása illetve a világgazdasági események még jót is tesznek a további növekedésben. Azonban ebben a régióban is számolni kell azzal a ténnyel ami a világ pénzügyi rendszerében uralkodik.

 

FXI – iShares FTSE China 25 Index  

A kínai tőzsdei alap meghatározó szintekhez ért. A következő héten el is dőlhet, hogy további emelkedés, vagy egy hirtelen lefordulást tapasztalhatsz, ami mutatja a további irányt. Fölfelé +7,5%,  lefelé -5%, és -12% nyereségek mutatkoznak számodra is. Ha a zöld támaszvonal letörik nyugodtan az esésből nyereséget tudsz csinálni. Főleg úgy, hogy lefelé mágnesként vonzzák az árfolyamot a piros téglával jelzett rések, amik betöltésre várnak. Az indikátor is ellentétes mozgást végez, mely arra ad következtetést, hogy várható egy trend váltás.

Ezek a feltételezések, ugyan úgy vonatkoznak a többi kínai banki, vagy biztosítási (Unit-Linked) eszközalapokra is. Tehát javaslom nézd meg a szerződéseidet, hogy milyen arányba és mibe van elosztva a befizetett eseti pénzed. Tőzsdei alapok esetében tőzsdei nyitva tartás alatt bármikor zárhatunk vagy nyithatunk pozíciót, ellenben a hagyományossal csak nap végi záróval, ha időben nyújtod be a módosítási igényedet.

 

Real Time FXI Kína, S&P 500-as referencia indexel

 

Ha további kérdésed, vagy véleményed van kérlek írj, vagy hívj.

 

Nyiss számlát, és kereskedjünk nyereségesen!

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Pénzügyi túlsúlyos EU részvényalap

Megosztás, most...Szikrára váró robbanás, az EU pénzügyi rendszerében.     A négy vezető EU ország közül, még egyenlőre csak a németek tartják magukat valahogy, pénzügyileg. Igaz ez a DAX német  részvényindexen nem igazán látszik, mert feltörekvő piaci mozgásokat tud […]
Translation »