Tovább az eszköztárra

Forint HUF, devizakereskedés egyszerűen

ETFmustang
Megosztás, most...

Forint HUF devizakereskedés, bevételt is hozhat Önnek!

 


 

Forint HUFForint HUF Devizakereskedés egyszerűen.
-Nagyon sokat olvasok, hallok és tapasztalok a közvetlen környezetemben is a növekvő kiadások és a csökkenő bevételekből okozott problémákról.

-Dráguló hiteltörlesztések, üzemanyag, rezsi és élelmiszerárak emelkedésével szemben mit is tehetünk?
-Befolyásolni nem tudjuk, mert nem mi határozzuk meg az árakat.

-Azonban van lehetőség, hogy valamilyen szinten védekezzük a forint gyengülés, és a folyamatos drágulásokkal szemben. Mert arra kell igazán a hangsúlyt fektetni, amiben a mi saját döntésünk számít, úgymond amire ráhatásunk van. “PLUSZ BEVÉTELT ELÉRNI, a növekvő kiadások, és a csökkenő bevételek mellett” .

Igen is Önnek is van lehetősége, hogy plusz bevételre tegyen szert, a folyamatos drágulások, és a forint bizonytalanságából. Ezt szakmailag úgy is leírhatóm, hogy lefedezi a hitelét, az üzemanyag, rezsi és az élelmiszerek drágaságát.

-Mit is jelent ez egyszerűen?

Meg kell hozni egy döntést, és most teljesen mindegy, hogy önnek mi a végzettsége, nő vagy férfi. Csupán nyitottságra és azért minimum 100.000 Ft-ra van szükség. Ahhoz, hogy legalább megadja az esélyt önmagának a bevételei növeléséhez, mert amit ki kell fizetnie, azt így is, úgy is, ki kell fizetni valahogy.

Akkor most rá is térek a lényegre, szándékosan az egyik legfontosabb lehetőséget írom. Ami igen is intenzíven befolyásolhatja a pénztárcák vastagságát, és ez nem más mint a forint viselkedése az euróhoz, dollárhoz és a svájci frankhoz képest.

Itt most az EUR/HUF devizakereskedésről fogok bővebben írni…

  • -mekkora összegre van szükség…
  • -mekkora összegekkel (mérettel) tud(unk) kereskedni…
  • -1 forintos változás, mekkora változást idézhet elő a számláján… stb.

Kicsit szakmai, azonban írnom kell róla. A forintunk mozgását leginkább az euró nemzetközi megítélése mozgatja. A hazai történések, ezeket a folyamatokat csak lassítani, vagy gyorsítani tudják, a forintunk esetében.  …itt olvashat bővebben 

Na akkor lássuk, miből élük….

Ahhoz, hogy kereskedni tudjunk, kell nyitnia egy számlát. Amikor ez meg is van, és rajta van a számlán az önnek legideálisabb összeg. Akkor vagy saját maga kereskedik, vagy közösen megbeszéljük, a következő lépeseket. A számlára érkező összegre kap még egy 30%-os kereskedési bónuszt, ami annyit jelent, ha Ön tegyük fel 1 milliót helyez el a számlán, vagy éppen csupán 100 ezret, akkor az az összeg amivel kereskedhet(ünk), 1,4 millió illetve 140.000 ezer forint lesz.

Tegyük fel, hogy forint gyengülést várunk, és így veszünk EUR/HUF -ot,  példaképp 100.000 -et, amit szakmailag 1 LOT-nak neveznünk, ez az alaptétel. Ez forintban kifejezve jelenleg 284 forintos árfolyamon számolva 28,4 millió forintnak felel meg.

Most jön a csavar, hogy ezt a 28,4 millió forintos pozíciót meg tudjuk nyitni csupán 200 $-ra azaz 56.800 forintra van szükségünk.  Azonban ekkora méret esetén, amennyiben a forint 1 forintot változik, mondjuk gyengül, akkor a számlán +100.000 többlet fog jelenezni.

 

 

LOT Mennyiség Szükséges összeg a kereskedéshez 1 forintos változás, ekkor változás a számlán +/-
1

100.000

200 $ x 284 HUF = 56.800

100.000 HUF

0,5

50.000

100 $ x 284 HUF = 28.400

50.000 HUF

0,2

20.000

40 $ x 284 HUF = 11.360

20.000 HUF

0,01

1.000

2 $ x 284 HUF =       568

1.000 HUF

 

 

Összegzés : A lényeg az, hogy kisebb összegekkel is lehetőséget tudunk adni önmagunknak, hogy növeljük a bevételünket. Igazából csak arról van szó, hogy legyen nyitottság és telefonon (0630-844-8702) vagy skype-on (tozsdeialapok) meg tudjuk beszélni, az elvárásokat és a részleteket. Most az aktuális helyzettel egy konkrét példával mutatóm be, hogy mire lehet számítani.

282 -es szint betámasztotta az árfolyamot, ami egy stop szintnek is tökéletesen megfelel, ez azt jelenti, ha megváltozna a piaci hangulat, akkor ezen a szinten záródik a pozíció.

Amennyiben nincs több erő az euróban a dollárral szemben, akkor nagy a valószínűsége annak, hogy lefordul az árfolyam, ami forint gyengülést vetíthet előre.

Ha ez így történik, akkor sajnos újra 290 -es szint jöhet, és itt eldőlhet a forintunk további gyengülése, vagy egy kisebb korrekcióval (erősödéssel) visszább jöhet az árfolyam.

Amennyiben a 290 -es szintet is át tudja törni, akkor a piros ellenállás vonalig is elmehet az árfolyam.

Kereskedés szempontjából, ez úgy nézhet ki: …amennyiben forint gyengülésre kötünk üzletet, az azt jelenti, hogy veszünk EUR/HUF -ot, mondjuk 0,5 Lot-ot (50.000 € -ot veszünk a forint ellen), és ehhez 28.400 forintra van szükségünk, hogy pozícióba tudjunk állni. Most 284,34 az árfolyam, és azt feltételezzük, hogy 290 -ig akár el is gyengülhet a forint, akkor 290 – (284,34 + 0,50) = 5,16 forint szorozva 50.000 -el, és így a nyereség 258.000 Forint.  (a 0,50 forint a költség, vétel-eladási árrés).

 

Ezek mind mind, tájékoztató jellegű információk.

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Olaj kereskedés, lejtőn az olaj

Megosztás, most...Lejtőre került az olaj!  További olaj short kereskedés?   Olaj A nagy pénznyomtatási hírekre várva, valamit a iráni, líbiai és a szíriai balhéktól félve 100$-ig húzták az olaj árfolyamát. Amúgy hetek óta  a Szaúdiak […]
Translation »