Energetikai Remények

Megosztás, most...

Energetikai Remények Energetikai Remények. Energetikai Remények kezdenek kibontakozni a heti XOP-SPDR USA S&P Olaj és gázkutatási-termelési cégeket tömörítő ETF alapban. A mai európai bejelentések felpezsdítették a vételi oldalt, szinte minden szektorban, iparágban. Ez természetesen megmutatkozik az energetikai részvények esetében is. Ami annyit jelent, hogy heti szinten energetikai remények mutatkoznak a grafikonon. Jól láthatód, hogy ha továbbra is megmarad a vételi kedv, akkor egy fordulásra mutató gyertya alakulhat ki.
Természetesen ehhez azért kell a következő heti jó hangulat is. Na de, erre az ETF alapra igen keményen rá is fér az emelkedés, mert kis túlzással negyedére csökkent az árfolyam cirka 9 hónap alatt. Ebben az energetikai ETF alapban azért nagyobb szerepet, súlyt kapnak az úgymond kisebb nevű cégek is.
Ez meg is mutatkozik a Top 5 cég névsorán is: Southwestern, Antero, Gulfport, EQT és a Cabot energetikai cégek. Azért majd arra kell figyelni, hogy mekkora lendület, erő és dinamika fogja jellemezni az emelkedést. Mert azért a legközelebbi 30 $-os majd a távolabbi 40 $-os ellenállások azért meghatározóak lehetnek. Azért az könnyen benne lehet, hogy a feljebb elhelyezkedő vékonyka rést betölti. Lefele akkor lehet csuszamlás igazán, a mostani zöld támaszt töri az árfolyam. De egyenlőre legyünk optimisták és figyeljük az energetikai remények emelkedési fénysugarát. 

XOP-spdr 2016.01.21. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply