Eladási (short) gyertya alakzatok

Megosztás, most...

Eladási, short pozíciók felvételét jelző gyertya alakzatok

 


 
Eladás a válság évében nyert új megvilágítást főleg a befektetési alapokkal kapcsolatosan. Te szeretted volna, ha a befektetési alapjaiddal eladásból is tudtál volna keresni? -mert, ezt a tőzsdei alapokkal megteheted. Azért ne legyünk saját magunk ellenségei, nincs semmi rossz az eladásban (short), vagy ölbe tett kézzel néznéd ahogy elfogy a nyereséged.

Ezért is nagyon fontos, hogy tisztában láss, hogy mikor is érdemes zárni egy nyereséges pozíciót. Ehhez fontos tényező, hogy technikailag hogyan is áll a pénzügyi eszközöd, mert azért igen is működnek az önbeteljesítő mozgások a piacokon.

Fontos, és szerintem nagyon is, az emberi reakciók felismerése, bizonyos alakzatok vagy formációk kialakulásánál, sőt most már igen is számításba kell venni, hogy érzelem és agy nélkül a robotok is adnak, vesznek és mozgékonnyá teszik a piacokat.

 

Dark Cloud Cover Candlestick example image from StockCharts.com

Dark Cloud Cover:  Trendfordító eladási formáció, magas megbízhatóság.

 

 

Evening Doji Star: Evening Doji Star Candlestick example image from StockCharts.comAz alakzat tisztán mutatja a trend megfordulását, megbízhatósága magas.

 

 

Evening Star: Evening Star Candlestick example image from StockCharts.com Az alakzat tisztán mutatja a trend megfordulását, megbízhatósága magas.

 

 

Doji Candlestick example image from StockCharts.com

Doji: Bizonytalanságra utaló jelzés, azonban erős vételi és eladási nyomásra utalhat, trénfordulásra következő gyertya adhat megerősítést.

 
 

Downside Tasuki Gap: Downside Tasuki Gap Candlestick example image from StockCharts.com Trenderősítő, a csökkenő trend folytatására lehet számítani, alacsony megbízhatóságú formáció.

 

 

Falling Three Methods: Falling Three Methods Candlestick example image from StockCharts.comAlacsony trenderősítő alakzat.  A kistestű gyertyák csak a csökkenő trend megtorpanását és nem pedig a trend fordulását jelzik.

 
 

Gravestone Doji: Gravestone Doji Candlestick example image from StockCharts.com Közepes trendfordító gyertya. Magában hordozhat egy emelkedő trend lehetőségét, ha egy csökkenő trend alján tűnik fel, és fordítva ha egy emelkedő trend tetején fordul elő.

 
 

Hanging Man: Hanging Man Candlestick example image from StockCharts.com Alacsony trendfordító alakzat, a lényege hogy a gyertya szára 2x, 3x nagyobb mint a gyertya teste.

 

 

Harami: Harami Candlestick example image from StockCharts.comAlacsony trendfordító alakzat, megerősítés szükséges.

 

 

Harami Cross: Harami Cross Candlestick example image from StockCharts.com Közepes trendfordító alakzat, emelkedés végét jelezheti.

 

 

Long Day: Long Day Candlestick example image from StockCharts.com Semleges

 

 

Long-Legged Doji: Long-legged Doji Candlestick example image from StockCharts.com Fontos azonban közepes trendfordító gyertya, a trend bizonytalanságára utal.

 

 

Marubozo: Marubozu Candlestick example image from StockCharts.com Semleges alacsony megbízhatóságú. Intenzív vételi és eladási gyertyák. Trenderősítő és trendfordulásra is figyelmeztethet.

 
 

Shooting Star: Shooting Star Candlestick example image from StockCharts.com Közepes megbízhatóságú trendfordító alakzat.

 

 

Stars: Stars Candlestick example image from StockCharts.com Közepes trendfordulást jelez előre, azonban fontos a következő gyertya.

 

 

Three Black Crows: Three Black Crows Candlestick example image from StockCharts.comMagas megbízhatóságú trendfordító alakzat short. Ha a fekete gyertyák túl hosszúak, akkor túladott piacról is beszélhetünk. A lényeg, hogy a fekete gyertyák egyre mélyebben zárnak, és az előző  gyertya testéből indulnak ki.

 
 

Upside Gap Two Crows: Upside Gap Two Crows Candlestick example image from StockCharts.com Magas megbízhatóságú trendfordító alakzat short (eladás). A minta rendkívül erőteljes az eladásra, azonban megerősítés szükséges.

 
 

Short Day: Short Day Candlestick example image from StockCharts.com Semleges alacsony megbízhatóságú gyertya, gyenge vételi és eladási nyomásról mutat információt.

 
Spinning Top: Spinning Tops Candlestick example image from StockCharts.comAlacsony megbízhatóságú trendfordító gyertya. A piacot bizonytalanság jellemzi a gyertya magában hordozhat egy emelkedő és egy csökkenő trend lehetőségét is.

 
 

További bejegyzések:


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply