Egészségesen Kapaszkodnak

Megosztás, most...

Egészségesen Kapaszkodnak a gyógyszergyárak és a biotechnológiai cégek. Amit remekül mutat a heti XLV-SPDR S&P USA Egészségügyi ETF alap árfolyamának alakulása. Az új amerikai elnöknek igen a bögyében vannak a gyógyszerárak, így meg is van az első egyeztetés. Melynek a lényege a következő: Trump tegnap találkozott a gyógyszergyártók képviselőivel, és elmondta, hogy a gyógyszerárak a csillagos egekben vannak, ez ellen tenni kell valamit.
Elsődlegesen a piaci versenyt hívná segítségül az árak rendezésére, és akkor határozna meg hatósági árakat a Medicare és Medicaid keretében, ha ez nem működne. Példaként az aszpirint hozta fel, amely a gyógyszertárakban tablettánként 1 centet sem kóstál, ha csak úgy simán megvesszük, viszont ha biztosítás keretein belül vesszük meg (magán vagy állami), akkor többe kerül, mint a szabadpiacon. Ez szerinte tarthatatlan állapot. Ebben úgy tűnik, hogy igaza van.
Ugyanakkor azt is elmondta, hogy nagy szükség van új terápiák bevezetésére, fel kell gyorsítani az ilyen folyamatokat. Ezért az FDA szervezetét karcsúsítani fogja, és azt is elmondta, hogy van egy jó jelöltje a szervezet élére. Ez egyébként kedvezhet a Richternek, illetve partnerének az Allergan-nak pl. az Esmya bevezetése kapcsán, hiszen a második negyedévben akarja beadni jóváhagyásra a gyógyszert az Egyesült Államokban.forrás-erste
További vételekre lehet számítanod az egészségügyi ETF alap árfolyamában. Főleg akkor ha ferde piros ellenállást is át tudja vinni a vételi oldal. Így akár újabb csúcsközeli árfolyamokra is lehet számítani, főleg ha egyre pozitívabbak lesznek a megbeszélések és a gyakorlati megvalósítás az USA-ban. Tehát megint egy igen kecsegtető befektetési ETF alap lehet az egészségügyi ETF alapok. Ez vonatkozik természetesen a befektetési biztosítási eszközalapokra is. Lefele akkor leget gond, ha törik a ferde zöld támasz!


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply