Tovább az eszköztárra

Csúszós WTI Olaj

ETFmustang
Megosztás, most...

Csúszós WTI Olaj

 


 

Csúszós WTI OlajCsúszós WTI Olaj jellemzi  mostanában a piacokat. A csúszós WTI Olaj egyik meghatározó ETF alapja a USO -United States Oil Fund ETF alap. A csúszós WTI Olaj USO ETF alapban jelenleg a NYMEX WTI Crude Oil CL Jan14 határidős terméke szerepel. Mint általában a nyersanyagokkal foglalkozó ETF alapoknál, az USO TER költsége is magasabb mint a részvény ETF alapoké, azaz 0,74%-os.
Értékben elég nagy alapnak számít, azaz közel 859 millió $ az USO csúszós WTI Olaj ETF alap értéke. Nagyon jól másolja, azaz szorosan követi a WTI olaj határidős árfolyamat. Ami azt jelenti, hogy havi 0,08%, éves 0,16% és 5 éves szinten 0,48%-os a különbség az USO ETF alap és a határidős árfolyamok között. Ez azt is sugallhatja, hogy a csúszós WTI olaj árfolyamának mozgását, könnyebben, olcsóbban és egyszerűbben le tudja kereskedni az USO ETF alapon keresztül,  mint mondjuk egy olaj határidős pozíciót.
USA Energiaügyi Minisztérium holnap teszi közzé,  a szokásos hivatalos jelentését a kőolajkészletek változásával kapcsolatban. Már nyolcadik hete emelkednek a készletek a múlt héten, 800 ezer bővüléssel 386,2 millió hordóra. A  dízel és a fűtőolaj készletei 1 millió hordóval zsugorodhattak az elmúlt héten.Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) tegnapi éves konferenciáján arról számolt be, hogy az USA lehet a világ első számú olajkitermelő állama 2015-re, megelőzve Szaúd-Arábiát és Oroszországot. Továbbá, az ügynökség szerint két év múlva akár közel önellátó is lehet az USA.

 

A csúszós WTI olaj ETF alap grafikonja is jól mutatja, hogy júniusi szinteken jár a jegyzés. Tegnap a 33,62 $-os támaszon zárt az USO ETF alap. Amennyiben a fent említett tartalékok tovább nőnek, akkor lehet arra számítani, hogy a ferde zöld támaszig csúszhat a csúszós WTI olaj USO ETF alap. Akkor lehet igazán és megerősítve olaj vétel, ha a ferde piros ellenállások felfelé törve lesznek. Fontosabb megerősítő és fordulós szinteket a vízszintes vonalak jelzik.
 
USO - Csúszós WTI Olaj ETF

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok DWX -Nemzetközi Osztalék IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei EWD -Svédország GDXAranybányászati Részvények
ACWI -MSCI Világindex CARZ -NASDAQ Autóindex ETF EMM -Fejlődő Piacok
IBB -NASDAQ Biotechnológia EWS -Szingapúr EWG -MSCI Németország
EWQ -MSCI Franciaország EWO -Ausztria IOO -Globális 100 Részvény
EWT -Tajvan FEZ -EURO STOXX 50 EFA -MSCI EAFE
EWA -Ausztrália PIO -Nemzetközi Vízgazdálkodás FDN -DJ Internet ETF

 

Széles termékkínálat, ügyfélbarát kereskedési szoftver, klikk a XTB-re, most!

Megosztás, most...

Hozzászólás

Next Post

Pénzügyi kitörés

Megosztás, most...Pénzügyi kitörés     Pénzügyi kitörés előtt az IXG globális pénzügyi szektor ETF alap. Igazából ütik vágják a pénzügyi cégeket, és mégis pénzügyi kitörés várható az ETF alapban. iShares IXG Globális pénzügy szektor ETF […]
Translation »