Csillognak az Aranybányászok

Megosztás, most...

Csillognak az AranybányászokCsillognak az Aranybányászok, na-ná, még jó hogy! Remek heteket mutat a heti GDX-Market Vectors Aranybányászati ETF alap árfolyamának alakulása.
Sőt ezt még tovább erősítheti, az a tény, hogy igen közel van a spot arany árfolyamának kitörési lehetősége, ami tovább erősítheti az aranybányászok csillogását és emelkedését.
Eme ETF alapban 40 meghatározó aranybányászati vállalat részvényével találkozhatsz. De azt le kell írni, hogy a Top 5 közel 35%-ban súlyozza a GDX ETF árfolyamának alakulását. Ezen cégek a következők: Barrick Gold, Newmont Mining, Goldcorp, Franco-Nevada és a Newcrest. Országos szinten talán nem is meglepő a súlyozás: Kanada 53%, USA 14%, Dél-Afrika 12 és Ausztrália 11,2%-ban van jelen.
Na oké, a heti grafikon azt meséli számunkra, hogy van még benne csillogás felfelé. Attól függetlenül, hogy azért természetes, hogy lehet benne némi megingás. Azért merem ezt írni, mert könnyen lehet, hogy a további emelkedést megelőzheti egy kisebb korrekció.
Meddig? -kérdezheted!
A kitörési vonal és a 22 dolláros támasz lehet az a szint, amíg visszább jöhet a további emelkedés előtt. Egyenlőre úgy csillog a dolog, hogy célárként szépen óvatosan meg lehet jelölni 28 dolláros ellenállás vonalát. Ami több mint 10%-os pluszt jelenthet, anno. Érdemes figyelned a spot arany árfolyamának alakulását, mert ha 1300 dollár fölé tud kerülni, akkor itt is igen intenzíven folytatódhat az emelkedés.
Amennyiben ezt a bejegyzést olvasod, akkor pontosan tudod, hogy az aranybányászati vállalatok még remek osztalékfizetési lehetőségeket is kínálnak. Tehát akár két legyet is üthetsz egyszerre, de azért  a kockázati lehetőségeket betartva. A GDX ETF alapot remekül le is tudod kereskedni a Colmex brókercégen keresztül. 

gdx-2016.04.28. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply