Brit túlsúly a EuroFirst 100 ETF alapban

Megosztás, most...

Angol cégekkel túlsúlyos a EuroFirst 100 ETF alap

 


 

brit túlsúly a FTSE EuroFirst 100-banFTSE EuroFirst 100 ETF alap, brit cégekkel túlsúlyos. A 0,4%-os TER költségmutatója átlagosnak mondható. Átlagosan 100 céget tart a portfóliójában az ETF alap, melyből 60/40 %-ban nagy és kisebb cégek között oszlik meg a súlyozás, érték alapon. Ahogy említettem 46%-ban brit cégekkel túlsúlyos az ETF alap, a briteket követik 18,66%-ban a francia és 17,37%-ban a német cégek.  Tehát ezen három ország cégei  több mint 80%-ban vannak jelen az ETF alapban.
Szektorálisan a pénzügy a domináns 22,33%-ban, majd a fogyasztási cikkekben érdekelt cégek következnek 18,55%-ban, és egy kicsit lemaradva 13,62%-ban az energiahordozókban érdekelt cégek következnek. Ez a három szektor 54,5%-ban súlyozza az EuroFirst 100 ETF alapot. A brit túlsúly nem meglepő, hiszen az ETF Top 10 cége között 7 brit, 2 francia és 1 német céget találhat. Tehát ennél az alapnál a brit gazdasági események jobban befolyásolhatják az ETF alap teljesítményét, főleg ha a pénzügyi szektorban történek események. Szerintem újat nem írok azzal, hogy a világ  pénzügyi központja Londonban, a részvényközpont pedig New Yorkban található.

Itt van két vezető cég az ETF alapból:

  • 4,81% HSBC:  Legnagyobb európai és a világ harmadik legnagyobb bankja…helyzetkép
  • 3,34% Vodafone: Hazánkban is ismert mobilszolgáltató…helyzetkép

Cég, Warrant /Opciós utalvány/%-os súly az alapban
Qatar National Bank5,2
Union National Bank/Abu Dhabi5,0
Emaar Properties4,9
Ras Al Khaimah Ceramics4,7
Orascom Telecom4,0
Qatar Electrcly & Water 3,8
Credit Suisse wrt. 26/02/223,4
Renaissance Services3,0
Gulf International Services2,9
HSBC Bank 15/03/272,9
Cég, Warrant /Opciós utalvány/%-os súly az alapban

AZ iShaeres -FTSE EuroFirst 100 index ETF alapot, a Xetrán euróban, Svájcban frankban és Londonban pedig amit a grafikon is mutat fontsterlingben tudja lekereskedni. Az ETF alap heti grafikonja azért kissé távolabbra mutat mint a két vezető cég napi grafikonja.
Mivel holnap zár az utolsó gyertya, érdemes azt figyelni, hogy ha 2000 felett tud maradni az árfolyam, akkor teljesen 2050-ig +2,5%. Majd ezt a szintet áttörve közelíthet a csatorna felső részéhez ami további 6-8%-os emelkedést hozhat, ahol következhet a következő figyelési pont.
Amennyiben 2000 alatt zár, ahogy mutatták az ETF alap összetevői is, akkor következhet egy korrekciós szakasz.
1910 és 1940 között maradt egy rés, korrekció estén ez a rés betöltésre is kerülhet. ha tovább romlana a helyzet és a rés alsó támaszrésze nem tartja meg az árfolyamot, akkor akár a zöld ferde támaszig 1900 alá is nyomhatják az árfolyamot ami 10%-os csökkenés is lehet.

FTSE Eurofirst 100 ETF alap

Kiemelt célirányos partneren keresztül a teljes tőzsdei alapok kereskedését, valamit a tőzsdei alapokat alkotó részvények, indexek, devizák, kötvények, valamennyi határidős és opciós valamint CFDs termékek kereskedését tudja megvalósítani.
A teljes magyar értékpapírpiacot is beleértve, valamint kecsegtető portfóliókat is vásárolhat.
Telefonon , vagy SolarTrader kereskedési felületen keresztül.

Klikk a képre, és kérjen bővebb információt, most!
 

solartrader logo

 

Szép napszakot kívánok!

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply