Bizonytalanságban Nyereségesek

Megosztás, most...

Bizonytalanságban NyereségesekBizonytalanságban Nyereségesek a nemesfémes, aranybányászati cégek és ezen indexek, befektetési és tőzsde ETF alapok.
Ezt remekül mutatja a GDX-Market Vectors Globális Nagyobb Aranybányászati ETF alap heti grafikonjának alakulása. Amennyiben számodra bármilyen kérdőjeled, kételyed van a világban uralkodó, kialakuló helyzetekkel kapcsolatban, akkor ez egy remek befektetési eszköz.
Csak egy párat felsorolva: geopolitikai, gazdasági, hatalmi harcok és rendeződések, USA dollár kamatszintjének alakulása, olajos kérdőjelek, brit brexit, migrációs tehetetlenség, alulfizetett munkavállalók, kizsákmányolás…… na jó, ez már kezd kissé negatívvá válni! Egyszóval, igen erőteljes a bizonytalanság a világban! Ami igen kedvezően hat az arannyal kapcsolatos piacokra, jelen estben az aranybányászati cégekre.
Ha a bizonytalanságot nem is figyeljük, akkor a kedvező osztalékfizetés is csábító lehet ezen iparágban szereplő cégekkel kapcsolatban. A GDX ETF alapban 49 globálisan meghatározó aranybányászati céggel találkozhatsz.
Ezen belül is a Top 5 cég közel 40%-ban befolyásolja az ETF alap teljesítményét.
Ezen cégek a következők: Barrick Gold, Newmont Mining, Goldcorp, Franco-Nevada és a Newcrest. A heti grafikon szépen mutatja, hogy igen erőteljesen emelkedik az árfolyam a rés felé, ami könnyedén betöltésre is kerülhet. Amennyiben lesz és lehet némi csökkenés, ritkán írok ilyet, de a nemesfémekkel kapcsolatos pénzügyi eszközök, lehetnek az elkövetkező hónapok nyertesei, ezáltal Te is! Amennyiben sokáig megmarad a bizonytalanság, akkor 4-5 évvel ezelőtti szintekig is felkúszhat, a nemesfémekkel kapcsolatos eszközök árfolyamai. 

gdx-miners ETf 2016.07.01. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply