Bizonytalan Amerika

Megosztás, most...

Bizonytalan Amerika benyomását kelti a SPY-SPDR USA S&P 500 Index ETF alap heti árfolyamának alakulása. Kicsit fel kicsit le, na akkor merre tovább…jönnek az ilyen-olyan hírek bejelentések…na de ennyi! Annyit anno megtanultam, hogy az árfolyam idő kérdése, és a nyereség után megy!!!
Ja milyen nyereség?
Költségcsökkentéses nyerseség az mennyire fenntartható…hát például addig amíg nem megy a termelés, fejlesztés és munka-vállalok teljes kárára. Ami egy igen sebezhető pont egy cég érdekében, mert a termelés értékesítéséből, forgalmazásából van bevétel.
Itt van az amerikai piac, mely teljesítményét a SPY ETF alap, azaz az S&P 500 index mutatja, mely igen erőteljes hatással van a világpiac szinte minden piacára. De most itt  a legnagyobb kérdés az új elnök beiktatása utáni szemlélet, beavatkozások, nyilatkozatok és rendeletek. Na ez az ami bizonytalanságot szül, de ezzel párhuzamosan hatalmas spekulációs terület nyílik.
Mi lesz a valóságos történés január 20-a után az USA elnök szemszögéből?
Hogyan fog erre a világ reagálni, hogyan fog bizonyos területeket átírni…gondolok itt leginkább a nyersanyagok piacára. Ez például mennyire fogja érinteni a kínai kapcsolatokat az amerikai kereskedelemben, ami az egész világra igen intenzív hatást gyakorolhat.
Egyáltalán nem lennék meglepve azon, ha egy hatalmas kapkodás, káosz alakulna ki a világpiacon, ezáltal a részvénypiacokon is. Mivel heti szinten technikailag a SPY igen csúnya korrekciót mutat előre! Leginkább akkor, ha töri a ferde zöld emelkedő támaszt!


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply