Aranybányászati Gyengeség

Megosztás, most...

Aranybányászati Gyengeség Aranybányászati Gyengeség.
Aranybányászati Gyengeség továbbra is fennáll. Talán nem is csoda nagyon sokat vesztett a népszerűségéből a gold.
Valamint igen erősen csökkent a kereslet az arany iránt, gondolok itt elsősorban Indiára. Illetve az is szerepet vállal ebben az aranybányászati gyengeség alakulásában, hogy igen erős az usd.
Továbbá a színfalak mögött, számomra nagyon is érdekes, hogy pont a legfontosabb nyersanyagoknak van igazán nyomott árfolyamuk. Olaj, arany, gáz… Ezek mind az orosz és a távol-keleti bevételek legérzékenyebb bevételi forrásuk. Tovább az a tény, hogy egyre több ország hívja vissza az aranytartalékaikat Amerikából. Na jó, ennyi a spekulációkból.
A GDX-Market Vectors Aanybányászati ETF alapban, jelenleg 37 bányászati cég átlaga adja ezt az aranybányászati gyengeség alakulását. A Top 5 bányászati cég a következő: Goldcorp. Newmont Mining, Newcrest Mining, Barrick Gold és a Franco-Nevada. Ők öten közel 30%-ban súlyozzák ezt a gyenge teljesítményt.
Heti grafikonon jól láthatod, hogy teljesen erőtlen az GDX. Úgy igazán talán az elmúlt hetek adnak némi bizakodást, hogy támaszt épített ki az árfolyam. De igazi és megbízható emelkedésre csupán 20 $ felett, valamint a ferde piros ellenállások áttörésével alakulhatnak ki. Még egy kis türelem, és lassan jöhetnek a vételek!

gdx-aranybányászati etf 2015.09.23. heti


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply