Tisztán lefelé

Megosztás, most...

Tisztán lefelé

 


 

Tisztán lefeléTisztán lefelé ad jelzéseket a PBD -PowerShares Globális Tiszta Energia ETF alap. Erős ellenállás tisztán lefelé nyomja az ETF alap árfolyamát. PBD ETF alap 95 globális tiszta, megújuló energiafelhasználással foglakozó céget tart az indexben. Érdekesség, hogy nagy cégek 20%, közepes cégek 41% és kisebb cégek 39%-ban vannak jelen az ETF alapban.
PBD Globális Tiszta Energia ETF alap 2007.06.13-án kezdte el követni és másolni a Wilder Hill New Energy Global Innovation indexet. Teljes költségmutatója az ETF alapnak az átlagosnál magasabb 0,65%-os TER költséget mutat. PBD PowerShares Tiszta Energia ETF alap negyedévente fizet osztalékot, december közepén várható a legközelebbi fizetés. Az ETF alap szektorális megosztása is érdekesnek tűnhet, az IT 35%-ban, az ipar 30%-ban és a közműszolgáltatók 20%-ban vannak jelen az ETF alapban.
Tehát dominánsan ebből a 3 szektorból kerülnek ki a tiszta, megújuló energiafelhasználású vállalatok. Néhány ismertebb ezek közül: SunPower, FirstSolar, Tesla Motors. Országos súlyozásban, természetesen az amerikai vállalatok dominálnak 37,14%-ban, azonban erős a kínai cégek 14%-os jelenléte is. Továbbá jelen vannak az ETF alapban a dán, német, spanyol, japán, tajvani, kanadai és dél-koreai cégek is.

Tisztán lefelé tart a PBD tiszta energia ETF alap. Heti grafikon egy erősebb korrekcióra utaló jeleket mutat. Tisztán lefelé nyomja az árfolyamot a ferde vastag piros ellenállás. 10,75 $-os dupla támasznál dőlhet el igazán, hogy a  tisztán lefelé mutató jelek piszkosul begyorsulhatnak. Azaz  a dupla támaszt letörve további dinamikus csökkenések alakulhatnak ki. Merészen és bátran, ha a 10,75 $-os támasz törik, akkor tisztán lefelé még 15-20%-os csökkenés is elképzelhető a PBD PowerShares Globális Tiszta Energia ETF alapban. További emelkedésre, a ferde vastag ellenállás áttörésével alakulhat ki, ami szintén dupla, azaz 12,2 $-felett alakulhat ki vétel. Short esetén, ezen szint felett 10-20 centre még a stop is elférhet.
 
PBD - Tistán lefelé

 

További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok DWX -Nemzetközi Osztalék IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei EWD -Svédország GDXAranybányászati Részvények
Zabla CARZ -NASDAQ Autóindex ETF EMM -Fejlődő Piacok
IBB -NASDAQ Biotechnológia EWS -Szingapúr EWG -MSCI Németország
EWQ -MSCI Franciaország ACWI -MSCI Világindex IOO -Globális 100 Részvény
EWJ -Japán FEZ -EURO STOXX 50 EFA -MSCI EAFE
EWA -Ausztrália XLB USA Alapanyagszektor FDN -DJ Internet ETF

 


Megosztás, most...

Author: ETFmustang

Leave a Reply