Szállítási láz

ETFmustang
Megosztás, most...

Szállítási láz

 


 

Szállítási lázSzállítási láz az amerikai szállítmányozási cégeknél. Szállítási láz erőteljes magasságokba emelte a szállítási index árfolyamát. A szállítási index a vasúti, postai és a teherautó szállítási iparágakkal közel 67%-ban túlsúlyos. Kiemelkedik az ETF alapból a nagy múltú Union Pacific vasúttársaság és a FedEx Express küldeményekkel foglalkozó vállalat. Ez a 2 vállalat közel 21%-ban súlyozza az ETF alapot.
A teherautó, légi és tengeri szállítmányozás kissé alul van súlyozva. Azonban a teherautó-szállítási iparág erősen követi a postai és vasúti iparágakat. 21 szállítással kapcsolatos vállalat található a szállítási index ETF alapban.
A dominancia erősen látszik, mivel a Top 10 vállalat közel 68%-ban súlyozza az indexet, mely a szállítási láz hevében él. iShares ETF szolgáltató IYT ETF alapja a
Dow Jones Transportation Average Indexet követ és másolja.
2009-től 3 szorosára nőtt az index árfolyama, hát ezért is beszélhetünk szállítási lázban túlfűtött szállítási indexről. A szállítási láz árfolyamában folyamatos és dinamikus a vétel, még most is. Mivel kitört az emelkedő csatornából, így könnyedén számíthatunk még +6-8%-os emelkedésre a jelzett szintig egyenlőre. Azonban itt is előfordulhat, hogy visszatesztel az árfolyam, vagy egyenlőre megáll és oldalazásba mehet át az árfolyam. Azonban ha a környezetemből indulok ki, igen is megnőtt a ilyen vagy olyan csomagok átvétele vagy éppen feladása. Vagy a hivatalos eredeti dokumentumok minél gyorsabb és megbízhatóbb küldése. Mivel olyan szinten nincs már földrajzi korlátozás, hogy hihetetlen.
Az internet és a minél dinamikusabban fejlődő online rendelés, ehhez még hozzá is tesz. Továbbá a kisebb és közepes vállaltok költözése, az előnyösebb adózás és rezsiköltségek miatt felerősödött. Ezeket a dolgokat pedig szállítás nélkül nehézkes megoldani. Tehát míg a pénzügyi és a technológia iparágakban hatalmas kérdőjelek alakulnak ki folyamatosan, addig szép csendben kialakult a szállítási láz árfolyamának emelkedése.

IYT -Szállítási láz

 

 
További javasolt oldalak
Tőzsdei ETF Alapok XLB USA Alapanyagszektor IEV -Európa 350 Részvény
Alapok Eszközei EWD -Svédország GDXAranybányászati Részvények
ACWI -MSCI Világindex CARZ -NASDAQ Autóindex ETF EMM -Fejlődő Piacok
IBB -NASDAQ Biotechnológia EWS -Szingapúr EWG -MSCI Németország
EWQ -MSCI Franciaország ICF -USA Ingatlanbefektetési alap IOO -Globális 100 Részvény
EWT -Tajvan QQQ -NASDAQ 100 EFA -MSCI EAFE
EWA -Ausztrália PIO -Nemzetközi Vízgazdálkodás FDN -DJ Internet ETF


Megosztás, most...

Leave a Reply

Next Post

Szakadék Szélén Európa

Megosztás, most...Szakadék Szélén Európa     Szakadék szélén Európa VGK -Vanguard FTSE ETF alapja. 15 fejlett európai ország 509 részvényének indexe meghatározó támaszok felé közeledik. Ezért is írható az, hogy szakadék szélén Európa fejlett piaci […]

Translation »