Kávé, a fogyasztásig
A kávé íze nemcsak a pörkölési folyamattól, hanem a kávétermelő ország, földrajzi körülményeitől is függ.
Minden egyes kávé íz -és aromavilág kialakulásához speciális pörkölési körülményekre van szükség.
Az azonos hőfokon pörkölt kávék íze jelentős mértékben különbözik, hogy milyen gyorsan vagy lassan pörkölték a szemeket.
A kávébabot 2-20 percig 200 és 250 fokon pörkölik.
A kávébabszemeket a pörkölés után gyorsan le kell hűteni, hogy ne izzanak tovább.
Végül a kávét még egyszer megtisztítják
Minden kávébab különleges fajtájú.
A nyers kávészemek olyan különböző alkotóelemekből állnak mint a szénhidrát, a zsiradék, a víz, a fehérje, a különféle savak, a koffein, az ásványi -és aromaanyagok.
A mindenkori arányok az éghajlati behatásoktól, a szüreteléstől és a végső feldolgozási folyamatoktól függnek.