Igen Erős Pedálozás

Igen Erős Pedálozás van a kirakatban! Mivel igen erős kötelék mutatkozik a biztosítási befektetési (Unit-Linked) szerződésekben írt eszközalapok és az ETF alapok között.
Miért merek ilyet írni?
-csupán azért mert ezen ETF alapok indexeit (referencia alapokat) követnek. Így egy ilyen szerződésben szereplő alapok által, igen intenzíven a tőzsde irányába mennek  a dolgok (ez így is volt). De van egy nagyon FONTOS tényező, ami miatt igen nehéz lenne eladni ezt a UL terméket.
Holott egy igen remeke, és korszerű pénzügyi termékről beszélhetünk. Mégpedig arról van szó, hogy csökkenő árfolyamok esetén lehet a legnagyobb hozamot elérni, még egy gyengébb (akár csökkenő) eszközalappal kapcsolatban is. Természetesen ezen írások csak  a folyamatosan (havi, negyedéves, fél éves, éves) fizetett befektetési biztosításokra értendők.
Miről is beszélek?
-amennyiben folyamatos emelkedés van a tőzsdén, az igen negatív a feljebb leírt szerződésekre.
Miért?
-csupán azért, mert egyre magasabb értékeken vásárol a biztosító jegyet számodra az adott eszközalapból. Így egyre kisebb lesz a szorzó a  jegyeid darabszámában (így a hozamgörbe lefordul).
Ebből kiindulva, csak úgy minden ismeret és őszinte tanácsadás nélkül folyamatos díjfizetésű befektetési biztosítást kötni igen kockázatos!
Összességében igen javasolt a tanácsadás, és az információk kérése. Mivel sem a biztosító, sem az alapkezelő nem érdekelt a szerződésed nyereségességében.
Ami annyit jelent, hogy csupán a saját érdekeit, teljesítményeit tartják szem előtt. Amikor ilyen vagy ehhez hasonló információkat hallasz akkor menekülj az üzletkötő társaságából!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.