Enni-Inni, mindig kell

élelmiszeripariEnni-Inni, mindig kell.
Enni-Inni, mindig kell és ez így is van rendjén. Ez az ING-NN élelmiszer-ipari alapja, anno régebben ez volt az egyik kedvencem és pont azért mert enni-inni, mindig kell.
Ez az eszközalap globálisan méri a alapvető fogyasztási szektorba tartozó vállalatok teljesítményét. A referenciaindexe, ebből kifolyólag a MSCI World Consumer Staples indexe, azaz a világ alapvető fogyasztási indexe.
Ahogy most itt felsorolom a top 10 cég nevét, igen sok ismerős vállalatot olvashat. Nestlé, PepsiCo, Cvs Health, BAT, Altria, Procter & Gamble, Wal-Mart Stores, Imperial Tobacco, Kimberly-Clark és a Coca-Cola. Ők így tizen több mint 45%-ban súlyozzák az eszközalap teljesítményét. Mivel ez is befektetési alapból van származtatva, így folyamatosan módosulhatnak a %-os súlyok. Na de akkor nézzük a heti grafikont, mit is sugall nekünk. Jól látható, hogy igen jól teljesít, sőt a folyamatos vonallal ábrázolt S&P 500 amerikai indexet is túlteljesítette.
Azonban arra kell ügyelni, hogy egy igen meghatározó ellenállásba érkezett az eszközalap. Amennyiben nem siker ez áttöri, akkor némileg visszább jöhet és figyelni a lejjebb elhelyezkedő rést. Mert ha ténylegesen elindul a korrekció és leérne a résig, akkor igen nagy lehetőségek nyílhatnak a folyamatos díjas szerződések esetében. 

ing globális élelmiszeripari alap

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.